Print Friendly, PDF & Email
[responsivevoice_button voice="Dutch Female" buttontext="lees voor"]

Nadat afgelopen vrijdag al duidelijk werd dat de motor- en scooterlessen hervat konden worden, kunnen de rijscholen vanaf 11 mei ook de lessen in trucks en personenauto’s hervatten. Een opluchting voor de sector omdat deze eerder volledig op slot zat, met alle gevolgen van dien voor de getroffen ondernemers. 

Brancheorganisaties BOVAG, FAM, LBKR en VRB hebben zich op dit moment voorbereid middels een gedegen veiligheidsprotocol dat een veilige en verantwoorde herstart mogelijk maakt. 

Minister Van Nieuwenhuizen juicht het initiatief van de sector toe: “Deze moeilijke tijden vragen veel geduld en flexibiliteit van alle ondernemers in de rijschoolbranche. Vanaf maandag kunnen de rijlessen gelukkig weer opstarten en zetten we een eerste stap in de goede richting. Met dit protocol neemt de rijschoolbranche verantwoordelijkheid voor de veiligheid van leerlingen en instructeurs. Dat waardeer ik zeer.”

In het protocol ‘veilig werken in de rijschoolbranche’ staan de veiligheidsmaatregelen voor de rijschoolsector opgesomd. De rijschoolhouder is verantwoordelijk dat voorafgaand aan de dienstverlening wordt vastgesteld dat zowel instructeurs, leerlingen als huisgenoten van voorgenoemde groepen geen klachten hebben die passen bij COVID-19.

Lees ook: Algemene voorwaarden en verzekering rijscholen niet altijd op orde

rijschool instructies