Print Friendly, PDF & Email
[responsivevoice_button voice="Dutch Female" buttontext="lees voor"]

Nu ons land te maken heeft met het coronavirus, werd het proces van NS Reisassistentie gedeeltelijk aangepast. Reizigers kunnen nog steeds NS Reisassistentie aanvragen voor de reis, maar fysiek contact tussen de assistentieverlener en de reiziger of zijn hulpmiddel wordt vermeden. Deze maatregel geldt op alle stations waar NS Reisassistentie wordt verleend. 

Reizigers met een motorische beperking, gebruikmakend van een hulpmiddel krijgen van de assistentieverlener zoals de gewoon zijn vanaf het ontmoetingspunt naar de vertrekkende trein, tijdens het overstappen of na aankomst naar de uitgang. Bij het in/uit stappen maakt de assistentieverlener het reisassistentiemiddel (brug of plank) klaar. De assistentieverlener raakt de reiziger of het hulpmiddel niet aan

Reizigers met een visuele beperking worden door de assistentieverlener begeleidt alléén door middel van mondelinge aanwijzingen, vanaf het ontmoetingspunt naar de vertrekkende trein of bij aankomst naar de uitgang.

Reizigers met overige beperkingen worden door de assistentieverlener begeleidt zoals ze gewoon zijn vanaf het ontmoetingspunt naar de vertrekkende trein, tijdens het overstappen of na aankomst naar de uitgang. Hierbij raakt de assistentieverlener de reiziger niet aan.

NS vraagt reizigers die gebruik willen maken van een reisassistent om zolang deze maatregelen van kracht zijn, zelf te zorgen voor iemand die tijdens de reiziger kan begeleiden. Is dit niet mogelijk, dan vraagt NS dringend om af te zien van het reizen met NS Reisassistentie. 

Lees ook: Touringcarsector dreigt om te vallen door kapitaalintensiteit

NS assistentie
NS assistentie op perron
Lees ook  Innovatie: groene toekomst op rails tijdens InnoTrans 2024