[responsivevoice_button voice="Dutch Female" buttontext="lees voor"]

Nu de coronamaatrdegelen een beetje versoepelen is de grote vraag hoe men de Europese toeristische industrie terug op gang kan brengen. De uit Italië afkomstige Gari Cappelli is een Kroatische politicus die pleit voor een corona paspoort. Alleen toeristen die een geldig document kunnen overhandigen waarin staat dat ze géén covid-19 hebben, mogen reizen binnen de EU.

Volgens de uit Italië afkomstige Cappelli moeten ze daarvoor dus wel eerst negatief getest worden. Naast Kroatië zouden ook Portugal, Malta en Cyprus het coronapaspoort wel zien zitten. Cappelli meent dat de minder hard getroffen lidstaten samen kunnen werken om ’toeristische doorgangen’ te creëren. Voorwaarde is dat die landen eenzelfde soort coronabeleid voeren. Zo zou Tsjechië graag een corridor willen openen met Slowakije en Kroatië.

Ursula von der Leyen

Ursula von der Leyen raadt de EU-onderdanen af om hun zomervakantie te boeken omdat niemand op dit moment betrouwbare voorspellingen kan doen voor juli en augustus. Von der Leyen waarschuwde ook de bejaarde bevolking van Europa en mensen met reeds bestaande gezondheidsproblemen dat ze de rest van het jaar geïsoleerd moeten blijven. Verzorgingshuizen niet bezocht kunnen worden zolang er geen vaccin is. 

De bedenker van het coronapaspoort Gari Cappelli is een Kroatische politicus van Italiaanse afkomst die sinds 2016 de 13e minister van Toerisme in het kabinet van Andrej Plenković is. Eerder was hij tussen 2005 en 2016 burgemeester van Mali Lošinj.

Lees ook: Advies Ursula von der Leyen is geen zomervakantie boeken

straks een extra coronapaspoort
Print Friendly, PDF & Email