Print Friendly, PDF & Email

Ursula von der Leyen raadt de EU-onderdanen af om hun zomervakantie te boeken omdat niemand op dit moment betrouwbare voorspellingen kan doen voor juli en augustus. 

“Ik raad mensen aan dergelijke plannen uit te stellen”, aldus Commissievoorzitter Ursula von der Leyen die vecht om te voorkomen dat de EU uit elkaar valt.

Von der Leyen waarschuwde ook de bejaarde bevolking van Europa en mensen met reeds bestaande gezondheidsproblemen dat ze de rest van het jaar geïsoleerd moeten blijven. Verzorgingshuizen niet bezocht kunnen worden zolang er geen vaccin is. 

“Ik weet dat dat moeilijk is, maar het gaat om mensenlevens. We moeten gedisciplineerd blijven en heel geduldig zijn”, zegt ze. “We zullen maandenlang moeten leren leven met het virus, waarschijnlijk tot volgend jaar.”, aldus Ursula von der Leyen in een interview in de Duitse krant Bild am Sonntag.

kritiek op Duitse regering

von der Leyen bekritiseerde ook het besluit van de Duitse regering dat vakantiegangers alleen een creditnota konden claimen voor geannuleerde reizen tijdens de coronaviruscrisis, en geen volledige terugbetaling. In heel Europa hebben mensen een legale keuze of ze het geld of een voucher willen.

Lees ook: Voucher voor geannuleerde vakantie of toch geld terug?

Ursula Von Der Leyen