Print Friendly, PDF & Email
[responsivevoice_button voice="Dutch Female" buttontext="lees voor"]

Bij Willemsen de Koning dragen zij de natuur een warm hart toe. Daarom hebben ze geïnvesteerd in twintig elektrische voertuigen. Vanaf volgende week gaan zij deze stijlvolle Nissan Evalia minibusjes inzetten om de kinderen die zij vervoeren op een comfortabele, veilige en duurzame manier naar school te brengen.

Voorheen vervoerden zij de leerlingen in voertuigen voor negen personen. De Nissan Evalia is echter geschikt voor zeven personen. Hier hebben zij bewust voor gekozen. Door de leerlingen in kleinere groepjes te vervoeren, maken we de ervaring voor hen nóg veiliger, persoonlijker en overzichtelijker. Door daarnaast de chauffeurs te motiveren om zuinig en milieuvriendelijk te rijden, maakt Willemsen de Koning optimaal gebruik van de capaciteit en duurzaamheid van de voertuigen.

Met de twintig nieuwe luxe voertuigen vermindert Willemsen de Koning de CO2-voetafdruk en vergroten ze tegelijkertijd het comfort voor de klanten. Omdat de Nissan Evalia 100% elektrisch is, is deze namelijk stiller en groener dan de meeste andere auto’s. Door de nul-uitstoot van deze wagens kunnen zij zich met trots een nóg milieuvriendelijker bedrijf noemen!

geen extra maatregelen om het contact te vermijden

Met het onlangs gelanceerde protocol ‘Veilig leerlingenvervoer en veilig kinderopvangvervoer’ kan het leerlingenvervoer en het kinderopvangvervoer met ingang van 11 mei op een normale manier van start gaan. Dat stellen ondernemersvereniging KNV Zorgvervoer en Taxi en vakbonden FNV en CNV Vakmensen.

Het is niet nodig dat kinderen in het leerlingenvervoer onderling minimaal anderhalve meter in acht nemen. Dit stelt het RIVM op basis van de protocollen voor het (speciaal) basisonderwijs, Ook hoeven er geen extra maatregelen genomen te worden om het contact tussen de chauffeur en de leerlingen te voorkomen. Persoonlijke beschermingsmiddelen of het plaatsen van een fysieke afscheiding zijn dus niet nodig.

Foto: Willemsen de Koning

Lees ook: Innovatie een speerpunt voor Willemsen-de Koning