Print Friendly, PDF & Email
[responsivevoice_button voice="Dutch Female" buttontext="lees voor"]

Iedereen heeft tijdens de coronacrisis geleerd het Internet te gebruiken om Tiktok te bekijken, te werken op afstand of besteldiensten te gebruiken. Ook Didi Chuxing heeft alle diensten in Wuhan hervat en voor de Chinese taxisector werd de resetknop ingedrukt. Voorzitster Jean Liu Qing van Didi Chuxing maakte bekend dat haar bedrijf voor het eerst uit de rode cijfers geraakte. Het bedrijf heeft noch plannen voor een beursgang noch het voornemen om personeel te ontslaan zoals concurrent Uber. 

Het ritvolume is in razendsnel tempo weer gestegen tot 60 tot 70% van voor de Covid-19 niveaus. Volgens cijfers van Analysys ging de Chinese markt voor het bestellen van wagens via platformen in maart met 17% vooruit en dit vooral in topsteden als Beijing en Shanghai. Didi is aanwezig in verschillende landen en is op weg om dagelijks 100 miljoen orders per dag te verwerken.

Het in Peking gevestigde bedrijf gaf ook aan dat het rigoureuze hygiëneprotocollen en andere beschermingsmaatregelen zal blijven toepassen op alle activiteiten in China en in het buitenland, aangezien landen over de hele wereld nog steeds proberen de verspreiding van Covid-19 in te dammen. In februari startte het bedrijf een landelijk programma om beschermende scheidingen tussen de bestuurders- en passagiersstoelen in auto’s te installeren.

Chinese Uber in 2016 overgenomen

Didi Chuxing (“DiDi”) is een wereldwijd toonaangevend mobiel transportplatform. Het bedrijf biedt een volledig scala aan app-gebaseerde transportopties voor gebruikers over de hele wereld, waaronder taxi’s, privéauto’s, het delen van ritten, het delen van fietsen en het bezorgen van eten. Het hoofdkantoor is gevestigd in Beijing en opgericht door Cheng Wei, die vroeger voor Alibaba werkte. 

Het bedrijf is ontstaan uit de fusie van rivaliserende bedrijven Didi Dache en Kuaidi Dache (ondersteund door de twee grootste Chinese internetbedrijven, respectievelijk Tencent en Alibaba), en werd aanvankelijk (vanaf juni 2016) gewaardeerd op ongeveer US $ 28 miljard. DiDi heeft het Chinese Uber in 2016 overgenomen. DiDi is actief in een paar landen buiten China, zoals de rit besteldiensten in Brazilië, Mexico en Australië, en levert taxidiensten in Japan via een joint venture. Onlangs is het bedrijf ook betrokken geweest bij andere mobiliteitsgebieden zoals autonoom rijden en kunstmatige intelligentie (AI).

Lees ook: Zelf gecreëerde hippe imago van Uber is gebakken lucht

Didi Chuxing Technology Co
Pitane Driver App is uitermate geschikt voor de Vlaamse markt tegen een fractie van de gebruikelijke onkosten.