De coronacrisis heeft ook de complete software voor personenvervoer aangepast. Niet alleen werd het RIVM protocol voor covid-19 vervoer geïntegreerd, maar ook de manier van werken kreeg een blijvende update. Veel mensen zijn door de uitbraak van het coronavirus naar een werken-vanuit-huis situatie overgestapt. Veel bedrijven stappen over naar een efficiënte manier om een verbinding te maken met hun kantoornetwerk. 

Het Pitane Mobility netwerk werd de afgelopen weken technisch aangepast zodat deze nieuwe manier van werken geen enkele beperking met zich meebrengt voor de taxisector. De nieuwe ‘opgedrongen’ trend brengt ook aanzienlijke risico’s met zich mee. Werknemers zijn altijd de zwakste schakel in de cyberbeveiliging van een bedrijf, maar wanneer ze het kantoor verlaten, heeft u nog minder controle en bescherming over hen. Vervoersbedrijven kunnen vanaf nu kennis maken met de nieuwste Pitane Mobility Webeditie

“Omschakelen naar het nieuwe werken was onze uitdaging de afgelopen maand. Dat betekende nieuwe technieken implementeren binnen ons netwerk zonder concessies te doen aan functionaliteit en snelheid van de Pitane Mobility software. Het resultaat is verrassend want nu kan ieder taxibedrijf thuiswerken ervaren en snijden in de kosten voor werkplekken. Het enige wat nu nog nodig is, zijn een Internet verbinding en een computer, notebook of tablet”, aldus Gerrit Saey – directeur Pitane B.V. Eindhoven.

beveiliging en snelheid zijn voornaamste troeven

De COVID-19-crisis is uiteraard ook het speelveld voor oplichters en hackers die onervaren werknemers die thuiswerken graag een handje helpen. Juist nu moet je beschikken over cyberbeveiliging om alle ‘nieuwe’ toegangspunten van het netwerk van uw bedrijf efficiënt te beveiligen. Thuiswerken is gekoppeld aan een aantal voorwaarden zoals een fatsoenlijke bandbreedte, maar dat is tegenwoordig niet het grootste probleem want een 4G netwerk is tegenwoordig snel genoeg om te werken. Beveiliging is een van de sterkste troeven en alle communicatie met ons netwerk verloopt over gecodeerde verbindingen.

Lees ook: Taximarkt Vlaanderen omarmt Arrive boekingsplatform

het nieuwe thuiswerken voor taxibedrijven met de Pitane Mobility Webeditie
Print Friendly, PDF & Email