[responsivevoice_button voice="Dutch Female" buttontext="lees voor"]

Het reisgedrag van mensen in tijden van corona is veranderd, de afgelopen weken zijn er bijna geen mobiliteitsproblemen geweest. De scholen waren gesloten en veel mensen werken van thuis uit. Het is erg rustig op de wegen en ook in het openbaar vervoer. Het aantal reizigers dat gebruik maakt van het openbaar vervoer in de provincie Utrecht is gedaald naar 10 procent. Het verkeer op de weg in deze provincie is met ongeveer een kwart gedaald.

De provincie Utrecht is het effect aan het onderzoeken op het reisgedrag van de inwoners in tijden van corona. Ze willen inzicht krijgen in de gevolgen van de corona maatregelen op het openbaar vervoer en het verkeer. Utrecht wil weten wat het reisgedrag van de inwoners voor, tijdens en na de coronacrisis maatregelen was. Ze gaan door middel van een enquête aan de inwoners van Utrecht vragen wat hun ervaring is met thuiswerken en thuis studeren.

Advies- en onderzoeksbureau Moventem en een interne onderzoeker gaan deze gegevens verzamelen. Utrecht is al langer bezig om het thuiswerken aantrekkelijk te maken, dit om het openbaar vervoer, het milieu en de wegen in de provincie Utrecht te ontlasten. Ook doen ze onderzoek naar de veiligheid in het openbaar vervoer met betrekking tot het coronavirus.

U-OV en Syntus Utrecht willen samen kijken hoe ze reizigers veilig kunnen laten reizen met het openbaar vervoer na de coronacrisis. Daarom worden er over dit onderwerp ook vragen gesteld in de enquête. Ze zijn benieuwd naar de mening van de reizigers zelf over het veilig gebruik van het openbaar vervoer. NS is op dit moment aan het kijken of ze een aanmeldservice kunnen opzetten om reizigers zich vooraf aan te laten melden voor een reis. Dit om overvolle treinen te voorkomen en de veiligheid van de reizigers te kunnen waarborgen.

Lees ook  Uitdagingen door spoorwerkzaamheden en een roep om beter vervangend vervoer

Lees ook: ACM duidelijkheid in dossier Eindhoven Düsseldorf

Print Friendly, PDF & Email