PITANE.BLUE - NIEUWS OVER MOBILITEIT
download onze app

DA NL EN FI FR FY DE EL IT NO PL PT SK ES SV TR

De Efteling vandaag open, geen volle parkeerplaatsen.


We hebben er lang op moeten wachten maar vandaag is het dan zover, pretpark de Efteling opent haar deuren weer. Sinds 14 maart is de Efteling gesloten vanwege de gevolgen van de coronacrisis. Het park laat volgens de nieuwsberichten een derde van de normale capaciteit aan bezoekers binnen. Bezoekers moeten van tevoren verplicht reserveren, anders kom je niet binnen. Dit doen ze om het overzicht te bewaren en de veiligheid van de bezoekers te waarborgen.

Afgelopen maandag stonden er 24.000 mensen in de online reserveringswachtrij voor een kaartje. Het pretpark heeft allerlei maatregelen getroffen om bezoek aan hen veilig te laten verlopen voor iedereen. In het pretpark gelden de Nederlandse richtlijnen van het RIVM. En er worden maatregelen uitgevoerd uit het branche protocol van de Club van Elf en de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen: ‘Veilig Samen Uit’.

De Efteling is 140 voetbal velden groot dus bezoekers moeten de 1,5 meter afstand tot elkaar goed kunnen bewaren. Door het hele park zijn aanpassingen gedaan, er zijn desinfectiepalen geplaats. Ook zijn er speciale looprichtingen en wachtvakken aangegeven in het park en in de winkels en uitgiftepunten. Contactpunten worden vaker schoongemaakt en bezoekers worden gevraagd om regelmatig handen te wassen en te desinfecteren. Hierdoor zijn mondkapjes of plastic handschoenen niet noodzakelijk voor bezoekers. Het personeel gebruikt alleen mondkapjes en andere beschermende middelen als er door bepaalde situaties geen 1,5 meter afstand bewaard kan worden.

De horecagelegenheden op het park zijn alleen geopend voor take-away en de tafels op de terrassen staan 3 meter uit elkaar. De Efteling vraagt aan bezoekers om alleen te komen naar het park of met je huishouden (groep mensen die op hetzelfde adres woont) met een maximum van 8 personen. Overal in het park lopen medewerkers die speciaal zijn getraind om toezicht te houden op de speciale corona maatregelen. Bezoekers die met de auto komen moeten op aanwijzing van de medewerkers hun auto parkeren, op deze manier worden bezoekers verspreid over het terrein.

Lees ook: Scholen verantwoordelijk voor regelen speciaal vervoer

Het sprookjes bos
Print Friendly, PDF & Email
Gerelateerde artikelen
Een veiliger Uber, maak kennis met de 30 jarige Rebecca Payne

De 30-jarige Rebecca Payne is senior product manager bij Uber en doet er alles aan (lees verder)

De Lijn laat eind juni de trambus rijden in Vlaamse Rand

De Lijn is er helemaal klaar voor: vanaf zondag 28 juni 2020 worden trambussen ingezet (lees verder)

De poorten van de Efteling in Kaatsheuvel mogen weer open

De Efteling streeft ernaar om op woensdag 20 mei 2020 haar deuren weer te openen (lees verder)

Spontane MIVB staking brengt busverkeer aardig in de war

Verschillende chauffeurs zijn vanmorgen niet opnieuw aan het werk gegaan bij de MIVB in Brussel. (lees verder)

0 reacties op “De Efteling vandaag open, geen volle parkeerplaatsen.

Geef een reactie