Print Friendly, PDF & Email
[responsivevoice_button voice="Dutch Female" buttontext="lees voor"]

We hebben er lang op moeten wachten maar vandaag is het dan zover, pretpark de Efteling opent haar deuren weer. Sinds 14 maart is de Efteling gesloten vanwege de gevolgen van de coronacrisis. Het park laat volgens de nieuwsberichten een derde van de normale capaciteit aan bezoekers binnen. Bezoekers moeten van tevoren verplicht reserveren, anders kom je niet binnen. Dit doen ze om het overzicht te bewaren en de veiligheid van de bezoekers te waarborgen.

Afgelopen maandag stonden er 24.000 mensen in de online reserveringswachtrij voor een kaartje. Het pretpark heeft allerlei maatregelen getroffen om bezoek aan hen veilig te laten verlopen voor iedereen. In het pretpark gelden de Nederlandse richtlijnen van het RIVM. En er worden maatregelen uitgevoerd uit het branche protocol van de Club van Elf en de Nederlandse Vereniging van Dierentuinen: ‘Veilig Samen Uit’.

De Efteling is 140 voetbal velden groot dus bezoekers moeten de 1,5 meter afstand tot elkaar goed kunnen bewaren. Door het hele park zijn aanpassingen gedaan, er zijn desinfectiepalen geplaats. Ook zijn er speciale looprichtingen en wachtvakken aangegeven in het park en in de winkels en uitgiftepunten. Contactpunten worden vaker schoongemaakt en bezoekers worden gevraagd om regelmatig handen te wassen en te desinfecteren. Hierdoor zijn mondkapjes of plastic handschoenen niet noodzakelijk voor bezoekers. Het personeel gebruikt alleen mondkapjes en andere beschermende middelen als er door bepaalde situaties geen 1,5 meter afstand bewaard kan worden.

De horecagelegenheden op het park zijn alleen geopend voor take-away en de tafels op de terrassen staan 3 meter uit elkaar. De Efteling vraagt aan bezoekers om alleen te komen naar het park of met je huishouden (groep mensen die op hetzelfde adres woont) met een maximum van 8 personen. Overal in het park lopen medewerkers die speciaal zijn getraind om toezicht te houden op de speciale corona maatregelen. Bezoekers die met de auto komen moeten op aanwijzing van de medewerkers hun auto parkeren, op deze manier worden bezoekers verspreid over het terrein.

Lees ook: Scholen verantwoordelijk voor regelen speciaal vervoer

Het sprookjes bos