Print Friendly, PDF & Email
[responsivevoice_button voice="Dutch Female" buttontext="lees voor"]

Tijdens een gerichte actie op de Heining in Amsterdam zijn 15 onverzekerde en geschorste taxi’s in beslag genomen welke op de openbare weg stonden geparkeerd. De betrokken taxiorganisatie tevens tenaamgestelde heeft zich eerder schuldig heeft gemaakt aan dit strafbare feit. Voor het betreffende bedrijf kwam de inbeslagname niet als een echte verrassing aangezien eerder zeventig taxi’s werden afgevoerd.

postbusadressen

De overtredingen werden vastgesteld door Politie Amsterdam Team Taxizaken. Het gaat om taxi’s van bedrijven die als besloten vennootschap gevestigd zijn op postbusadressen. Enkele van bedrijven zijn gevestigd in andere delen van het land. Tegen de eigenaren is een proces-verbaal opgemaakt. De taxi’s zijn in overleg met het Openbaar Ministerie overgebracht naar een afgesloten terrein. De eigenaren hebben veertien dagen de tijd om de auto’s te verzekeren en op te halen bij de politie, waarmee ook de schorsing vervalt.

De politie laat weten dat het zal blijven optreden in situaties waarin dit niet het geval is. Ook tegen het rijden met een geschorst kenteken, al dan niet zonder geldige verzekering, treedt de politie op.

Veel taxiondernemingen schorsen momenteel kentekens en zetten verzekeringen stop, omdat hun taxi’s veel minder rijden vanwege het coronavirus. Het schorsen van een kenteken is een regeling die door de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) mogelijk is gemaakt als een auto langere tijd niet in gebruik is. Voorwaarde is dan wel dat het voertuig niet op de openbare weg staat.

Lees ook: Dienst Infrastructuur laat 70 taxivoertuigen in beslag nemen