PITANE.BLUE - NIEUWS OVER MOBILITEIT
download onze app

DA NL EN FI FR FY DE EL IT NO PL PT SK ES SV TR

Opnieuw taxi’s met geschorst kenteken in beslag genomen


Tijdens een gerichte actie op de Heining in Amsterdam zijn 15 onverzekerde en geschorste taxi’s in beslag genomen welke op de openbare weg stonden geparkeerd. De betrokken taxiorganisatie tevens tenaamgestelde heeft zich eerder schuldig heeft gemaakt aan dit strafbare feit. Voor het betreffende bedrijf kwam de inbeslagname niet als een echte verrassing aangezien eerder zeventig taxi’s werden afgevoerd.

postbusadressen

De overtredingen werden vastgesteld door Politie Amsterdam Team Taxizaken. Het gaat om taxi’s van bedrijven die als besloten vennootschap gevestigd zijn op postbusadressen. Enkele van bedrijven zijn gevestigd in andere delen van het land. Tegen de eigenaren is een proces-verbaal opgemaakt. De taxi’s zijn in overleg met het Openbaar Ministerie overgebracht naar een afgesloten terrein. De eigenaren hebben veertien dagen de tijd om de auto’s te verzekeren en op te halen bij de politie, waarmee ook de schorsing vervalt.

De politie laat weten dat het zal blijven optreden in situaties waarin dit niet het geval is. Ook tegen het rijden met een geschorst kenteken, al dan niet zonder geldige verzekering, treedt de politie op.

Veel taxiondernemingen schorsen momenteel kentekens en zetten verzekeringen stop, omdat hun taxi’s veel minder rijden vanwege het coronavirus. Het schorsen van een kenteken is een regeling die door de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) mogelijk is gemaakt als een auto langere tijd niet in gebruik is. Voorwaarde is dan wel dat het voertuig niet op de openbare weg staat.

Lees ook: Dienst Infrastructuur laat 70 taxivoertuigen in beslag nemen

Print Friendly, PDF & Email
Gerelateerde artikelen
Introductie deelauto project op Schouwen-Duiveland Deelt

Het mobiliteitsplatform SD Op Weg op Schouwen-Duiveland introduceert het deelauto-project ‘Schouwen-Duiveland Deelt’. Met verschillende partners (lees verder)

Wegen worden ondanks coronacrisis weer drukker

Het is al maanden erg rustig op de Nederlandse wegen, kinderen gingen niet naar school. (lees verder)

KLM opent vrijwillige vertrekregeling personeel

Door de gevolgen van de coronacrisis moet KLM noodgedwongen nog meer maatregelen treffen om het (lees verder)

Dienst Infrastructuur laat 70 taxivoertuigen in beslag nemen

De politie heeft In de omgeving van het Westelijk Havengebied zeventig taxivoertuigen in beslag genomen. De taxi's stonden aan de openbare (lees verder)

0 reacties op “Opnieuw taxi’s met geschorst kenteken in beslag genomen

Geef een reactie