Print Friendly, PDF & Email

De politie heeft In de omgeving van het Westelijk Havengebied zeventig taxivoertuigen in beslag genomen. De taxi’s stonden aan de openbare weg geparkeerd, maar wel met een geschorst kenteken en zonder verzekering voor wettelijke aansprakelijkheid. Om bedrijven met een groot stilstaand wagenpark tegemoet te komen, had de RDW eerder de verzamelaarsregeling voor schorsen uitgebreid

Het taxi team van de Dienst Infrastructuur stelde deze overtredingen vast. Het betroffen voertuigen van meerdere taxibedrijven die als besloten vennootschap gevestigd zijn op postbusadressen. Meerdere taxivoertuigen hiervan zijn uit andere delen van het land. Tegen de eigenaren is een proces-verbaal opgemaakt. De taxi’s zijn in overleg met het Openbaar Ministerie overgebracht naar een afgesloten terrein.

Normaal kunnen met deze regeling alleen oudere voertuigen voordelig worden geschorst. Vanwege de coronacrisis mag de verzamelaarsregeling nu gebruikt worden voor alle voertuigen, ongeacht hun leeftijd. Dit geldt voor 3 maanden. 

politie blijft optreden

Door een voertuig te schorsen hoeft een eigenaar voor een bepaalde periode niet aan de voertuigverplichtingen te voldoen (verzekering, motorrijtuigenbelasting en eventueel APK). Om de dure taxiverzekering en de wegenbelasting uit te sparen, hebben sommige chauffeurs of bedrijven besloten hun wagen tijdelijk te schorsen. 

Dat is toegestaan, maar de auto mag dan niet aan de openbare weg staan, ook niet op een parkeerplaats. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt tegen de taxi-eigenaren. Zij krijgen veertien dagen de tijd om de auto’s weer te verzekeren en op te halen.

De politie zal blijven optreden in situaties waarin dit niet het geval is. Ook tegen het rijden met een geschorst kenteken al dan niet zonder geldige verzekering treedt de politie uiteraard op.

Lees ook: Schorsing vanaf het zesde voertuig nu gratis bij RDW

Politie toezicht