Print Friendly, PDF & Email

Vandaag kwam branchevereniging Koninklijk Nederlands Vervoer naar buiten met een eigen sector protocol. KNV is daarbij samen met bonden zo zorgvuldig mogelijk te werk gegaan, gebruikmakend van de algemene maatregelen van het RIVM en protocollen in andere sectoren. Een officiële goedkeuring van de overheid is er niet, overigens is dit voor de meeste protocollen en richtlijnen in andere sectoren ook het geval. 

ondernemersrisico

Toepassing van het protocol valt daarmee onder het ondernemersrisico. KNV geeft aan dat het te lang duurt voor het RIVM  alle vragen heeft beantwoord die werden voorgelegd. De tijd dringt en gelet op de start van het vso per 1 juni a.s. willen zij de leden informatie geven zodat vervoerders met hun opdrachtgevers en de scholen zich nog zo goed mogelijk kunnen voorbereiden op het goed en veilig starten van het vervoer.

Om die reden heeft KNV, in afstemming met de vakbonden FNV en CNV, gisteravond besloten om, alles zo zorgvuldig mogelijk afwegende, die gewenste duidelijkheid te scheppen en het huidige protocol leerlingen- en kinderopvang vervoer uit te breiden met maatregelen voor het vervoer voor het voortgezet speciaal onderwijs (VSO). De hoofdlijn daarbij is wanneer het in acht nemen van 1,5 meter onmogelijk is er vooraf een triage op de wijze zoals voorgeschreven door het RIVM voorafgaand aan het vervoer moet gebeuren.

Lees ook: RIVM komt met duidelijk protocol voor zorg- en taxivervoer

Lees ook  Toekomstvisie: hoe KNV de uitdagingen van morgen aangaat