[responsivevoice_button voice="Dutch Female" buttontext="lees voor"]

Het kon ook niet uitblijven, de Britse lowbudgetluchtvaartmaatschappij Easyjet verkeert door de coronacrisis in zwaar weer. Het vliegverkeer ligt door de gevolgen van de coronacrisis bijna helemaal stil. Ze verwachten dat het nog drie jaar duurt voordat het vliegverkeer hersteld is van de coronacrisis. Om deze reden moet Easyjet reorganiseren, ze zullen moeten inkrimpen en kosten moeten besparen. Daarom zullen er ruim drieduizend personeelsleden uit moeten, dit is zo’n dertig procent van het personeelsbestand.

“We realiseren ons dat dit zeer moeilijke tijden zijn en dat we zeer moeilijke beslissingen moeten nemen die onze mensen zullen raken, maar we willen zoveel mogelijk banen voor de lange termijn beschermen”, aldus topman Johan Lundgren in een begeleidend commentaar. 

Easyjet heeft ongeveer vijftien duizend personeelsleden in dienst, vijfentwintighonderd personeelsleden werken op kantoor. Driehonderd personeelsleden, bestaande uit piloten, cabinepersoneel en management werken op de Easyjet basis op Schiphol Nederland. De basis van Easyjet op Schiphol heeft negen vliegtuigen in zijn bezit. Het is nog niet bekend wie er van het personeel moet vertrekken. Ook zal het aantal bestemmingen waar Easyjet op vliegt minder worden. Het aantal vliegtuigen zal inkrimpen, ze willen met ongeveer 50 vliegtuigen minder vliegen. Dit meldt Easyjet topman Johan Lundgren vandaag. Johan Lundgren is sinds 2017 topman van de lowbudgetluchtvaartmaatschappij Easyjet.

Vanaf 15 juni gaat Easyjet weer beginnen met beperkte vluchten. Ze beginnen met binnenlandse vluchten naar Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk, omdat ze denken dat deze verbindingen winstgevend zijn. Het verdere verloop is afwachten en wordt uitgebreid wanneer de vraag naar vluchten toeneemt en de maatregelen m.b.t. het coronavirus versoepeld wordt. Er zijn door Easyjet diversen corona maatregelen getroffen aan boord. Grondpersoneel, passagiers en cabinepersoneel moet verplicht mondmaskers dragen. Er wordt niet rond gegaan met eten en drinken. Vliegtuigen worden extra schoongemaakt en er zijn desinfectiemiddelen aan boord.

Lees ook  Khadija Arib neemt het roer over bij maatschappelijke raad Schiphol

Lees ook: Doorbetaling 80% regeling taxisector steeds meer onder druk

Print Friendly, PDF & Email