[responsivevoice_button voice="Dutch Female" buttontext="lees voor"]

TUI fly wil naar verluidt duizend banen schrappen. Volgens de TUI woordvoerder van het Duitse TUI in Hannover gaat de maatschappij ook de Boeing 737 vloot halveren. Gezien de huidige marktomstandigheden in de luchtvaartsector zou TUI fly met veel minder toestellen afkunnen en is  er geen behoefte meer voor een groot deel van de 39 stilstaande Boeing 737  toestellen. Het is goed dat TUI er over nadenkt. 

duizend banen

Volgens ingewijden, aldus persbureau Reuters, gaat het om 270 piloten, 430 man cabinepersoneel, 190 technici en 100 man kantoorpersoneel. Markus Wahl van de Vereinigug Cockpit (VC), de Duitse vakbond voor piloten en cabinepersoneel, zegt dat de top van TUI fly snel met de bond in gesprek moet.

De luchtvaart industrie heeft nogal wat klappen gehad de laatste tijd. Eerst de perikelen rondom de Max en nu een bijna volledige stilstand van het vliegverkeer vanwege de wereldwijde maatregelen in de luchtvaart. Daarbij zou het nu volgens de berichtgeving uit de Boeing 737 divisie gaan om uitstel van leveringen van de B737 MAX terwijl een deel van de 737 NG’s uitgefaseerd zal worden. 

De B737 MAX zal ergens de komende 2 jaar volgens flexibele afspraken met Boeing ingefaseerd worden, afhankelijk van verdere marktontwikkelingen. Overigens gaat het volgens het bericht van Reuters om TUI fly Duitsland. In Nederland wordt in de zomer jaarlijks veel extra capaciteit ingehuurd. Dat maakt TUI fly Nederland sowieso een stuk flexibeler.

dubbel gevoel

Het gevoel bij dergelijke berichten uit de luchtvaart is vaak dubbel. Bij veel mensen roept het ook een tevreden gevoel op. Alleen jammer dat er corona pandemie voor nodig was om eindelijk die onbegrensde groei van de luchtvaart in te dammen en de CO2 uitstoot aan banden te leggen.

Lees ook  Turbulente tijden, duurzaam vervoer ondergaat een radicale verandering

Lees ook: Multinationale TUI Group schrapt wereldwijd ruim 8000 banen

Boeing 737 NG
Boeing 737 NG
Hannover
TUI - Hannover
Print Friendly, PDF & Email