[responsivevoice_button voice="Dutch Female" buttontext="lees voor"]

De elektrische deelscooter heeft voor Amsterdam de nodige voordelen. Zo is het een goed alternatief voor de auto. Als meer mensen gebruikmaken van de deelscooters, is er niet alleen minder autoverkeer in de stad, maar hebben we ook minder parkeerplekken nodig. Daarnaast kan de deelscooter heel goed gebruikt worden voor de eerste of laatste kilometers van een reis die je grotendeels met het openbaar vervoer maakt. Bijvoorbeeld als je vanaf een station of P+R naar huis wilt en het te ver is om te lopen. En natuurlijk is de elektrische deelscooter uitstootvrij en draagt hij dus bij aan onze klimaatdoelstellingen.

onderzoeken en leren

De vergunning is voor 2 jaar met een mogelijkheid tot een jaar verlenging. Amsterdam gebruikt deze periode om meer te weten te komen over hoe de elektrische deelscooters en andere deelvervoermiddelen bijdragen aan de bereikbaarheid en leefbaarheid van de stad. Toch is er ook al protest tegen de komst van de scooters.

“Ik ben tegen deze ‘deelscooters’, wat gewoon huurscooters van een commercieel bedrijf zijn. Dit gaat ten koste van de publieke ruimte en zorgt voor straatvervuiling. En ik geloof er niks van dat dit autogebruik vermindert, denk dat het gebruik vooral ten koste van de fiets is. Daarnaast, als je een scooter nodig hebt als aanvulling op je OV, dan is je OV netwerk gewoon niet goed genoeg (onvoldoende fijnmazig/frequent).”, aldus een van de reacties.

Lees ook: Samenwerking RET met deelfiets en elektrische scooters

Lees ook  Regelmatig onderhoud aan de Michiel de Ruijtertunnel in Amsterdam
Print Friendly, PDF & Email