Print Friendly, PDF & Email

Sinds woensdag 8 juli kun je in Amsterdam en Haarlem gebruik maken van de nieuwe mobiliteitsdienst Bolt, een app die personenvervoer op aanvraag aanbiedt. Vanaf heden is het ook mogelijk om te kiezen voor Bolt Protect: een ritoptie die eraan bijdraagt om de mogelijkheid tot verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Bolt biedt sinds 8 juli zijn diensten aan in Amsterdam en Haarlem: snelle, betrouwbare ritten met een beter tarief voor zowel chauffeurs als passagiers. Vanaf heden is de optie om te kiezen voor de Bolt Protect-categorie toegevoegd. 100% van de auto’s binnen deze categorie zijn uitgerust met een afscherming tussen de chauffeursstoel en de passagiersstoelen achterin, om de luchtstroom tussen de bestuurder en de passagier(s) te beperken. De afscherming is een aanvullende maatregel binnen de Protect-categorie, naast de maatregelen die gelden voor alle Bolt-categorieën: voor passagiers is het dragen van een mondkapje verplicht en voor chauffeurs geldt dat zij hun auto’s regelmatig ventileren en tussen de ritten door schoonmaken en desinfecteren.


Lars Speekenbrink, operations manager Nederland: “De gezondheid en het welzijn van onze chauffeurs en passagiers zijn het belangrijkste. Ons doel is om de ritten die er gemaakt worden, zo veilig mogelijk te kunnen aanbieden aan zowel passagiers als chauffeurs. Natuurlijk gaat het om voorzorgsmaatregelen. We raden al onze chauffeurs en passagiers dan ook ten zeerste aan om de richtlijnen van het RIVM en de lokale (gezondheids)autoriteiten te allen tijde op te volgen.”


De Bolt-app is te downloaden op iOS en Android en beschikbaar voor gebruikers in Amsterdam en Haarlem. De nieuwe Protect ritoptie is te kiezen in de app. 

Lees ook  Salonboten: strijd om behoud varend erfgoed in Amsterdam

Lees ook: Mobiliteitsplatform Bolt nu ook operationeel in Amsterdam