PITANE.BLUE - NIEUWS OVER MOBILITEIT
download onze app

DA NL EN FI FR FY DE EL IT NO PL PT SK ES SV TR

Onderhoudswerkzaamheden op Amsterdam Airport Schiphol


Er is op Amsterdam Airport Schiphol werk aan de winkel. Ondanks een enorm rustige periode door de gevolgen van de coronacrisis moet er toch onderhoud gepleegd worden aan start- en landingsbanen. Het vliegverkeer begint gelukkig eindelijk weer op gang te komen. De lichte toename van vluchten in juni wordt naar verwachting doorgezet in juli. Er worden eind juli 55.000 tot 70.000 passagiers per dag verwacht. Op de Zwanenburgbaan op Schiphol worden vanaf maandag 20 juli tot en met vrijdag 24 juli en van maandag 27 juli tot en met vrijdag 31 juli dagelijks tussen 14.00-23.00 werkzaamheden uitgevoerd. Tussen 17 augustus en 28 augustus worden er aansluitend werkzaamheden uitgevoerd aan de start- en landingsbaan. Al deze periodes is de Zwanenburgbaan op Amsterdam Airport Schiphol dicht voor vliegverkeer. De werkzaamheden bestaan uit bekabeling van de verlichting van de start- en landingsbaan.

Door de gevolgen van de coronacrisis is het tijden erg rustig geweest op Schiphol, en is de Zwanenburgbaan weinig gebruikt. In de eerste twee weken van juli ging het om 3 tot 6% van de vliegbewegingen, gemiddeld 10 tot 20 vluchten per dag. Schiphol wil de overlast voor omwonenden zoveel mogelijk beperken dus er is voor gekozen om de werkzaamheden aan de baan vervroegd uit te voeren. Tijdens de onderhoudswerkzaamheden is de kans aanwezig dat de Aalsmeerbaan en de Buitenveldertbaan vaker worden ingezet. Het inzetten van deze banen hangt af van onder andere de beschikbaarheid van banen, milieuregels voor baangebruik en beschikbaarheid van banen. Er zijn op Schiphol altijd 2 banen in gebruik, één voor vertrekkende vliegtuigen en één voor aankomende vliegtuigen. De Kaagbaan en de Polderbaan worden zoveel mogelijk ingezet, omdat van deze banen de geluidshinder voor omwonende minder is dan op andere banen. Tijdens drukte kan het zijn dat er een twee landings- of startbaan nodig is, op deze drukke momenten wordt de Kaagbaan of de polderbaan ingezet.

Lees ook: Private lease is voor velen van ons de perfecte uitkomst

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Je kunt ons ook bereiken via WhatsApp.
Stuur je bericht naar: +316-14792746
WhatsApp
Print Friendly, PDF & Email

0 reacties op “Onderhoudswerkzaamheden op Amsterdam Airport Schiphol

Geef een reactie