PITANE.BLUE - NIEUWS OVER MOBILITEIT
download onze app

DA NL EN FI FR FY DE EL IT NO PL PT SK ES SV TR

Contract goed voor aankoop 15 nieuwe elektrische bussen


Keolis Sverige, de Zweedse dochteronderneming van Keolis, kreeg een contractverlenging van vier jaar van de Zweedse openbaar vervoerautoriteit (PTA) Storstockholms Lokaltrafik (SL) ter waarde van 500 miljoen euro voor het exploiteren en onderhouden van een fossielvrije busvloot in Stockholm, Zweden. Het oorspronkelijke contract, dat afloopt in augustus 2022, loopt nu tot augustus 2026 en omvat de introductie van 15 nieuwe volledig elektrische bussen in het huidige wagenpark.

Met ingang van augustus 2022 omvat het vernieuwde contract de exploitatie en het onderhoud van 335 fossielvrije bussen naar het centrum van Stockholm en het eiland Lidingö ten noordoosten van de stad, met 400.000 inwoners. Onder dit nieuwe contract zullen 15 nieuwe elektrische bussen vanaf augustus 2022 de bestaande vloot vervolledigen.

Keolis zal ook de passagierservaring verbeteren door een IT-systeem te implementeren waarmee forenzen de precieze positie en aankomsttijd van de volgende bus kunnen volgen en het aantal passagiers aan boord kunnen kennen. Het 361 km lange netwerk heeft 41 lijnen, 400 busstations, drie depots en vervoert jaarlijks 80 miljoen passagiers. Er wordt een nieuw depot gebouwd met een laadsysteem voor de e-bussen en 1.400 Keolis-medewerkers zullen zich inzetten voor het beheer en onderhoud van dit netwerk.

Keolis Sverige, aanwezig in Zweden sinds 2003, is de op één na grootste speler op de Zweedse busmarkt met meer dan 6000 werknemers. Het is actief in zes regio’s met ongeveer 1.800 fossielvrije bussen, die 93 miljoen km afleggen en jaarlijks 240 miljoen passagiers vervoeren.

Lees ook: Marie-Ange Debon benoemd tot uitvoerend voorzitter Keolis

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Print Friendly, PDF & Email

0 reacties op “Contract goed voor aankoop 15 nieuwe elektrische bussen

Geef een reactie