De leukste jongerencamping op Terschelling gaat vervroegd het zomerseizoen 2020 afbouwen. Het zal iedereen wellicht niet zijn ontgaan zijn dat ondanks de genomen maatregelen er toch veel campingbezoekers besmet zijn geraakt met het coronavirus. Het aantal besmettingen is opgelopen naar acht, meldt de Friese GGD. Daarom heeft men in overleg met de gemeente Terschelling en de veiligheidsregio besloten om gedoseerd het zomerseizoen af te bouwen.

Dit houdt in dat zij helaas de gasten die vanaf maandag 17 augustus geboekt hebben zullen moeten annuleren. De boekingskosten storten zij naar eigen zeggen voor 1 oktober terug en hopen op begrip van de gasten. Niet voor niets is Camping Appelhof de meest populaire jongerencamping van Nederland. Gelegen dichtbij het strand en midden op het party eiland Terschelling trekt de camping vele jongeren aan.

De Friese GGD roept jongeren op die vorige week op de camping waren om zich te laten testen als ze milde klachten hebben. De eigenaar van Appelhof, Geert van Dieren schrijft op zijn website dat de camping de deuren voor de rest van de zomer sluit en het zomerseizoen gaat afbouwen. Het seizoen zou tot 1 september duren, maar stopt twee weken eerder. Ongeveer achthonderd gasten op de camping gaan naar huis. 

Lees ook: Geen rol in veerdienst tussen Terschelling en Vlieland

Terschelling
Print Friendly, PDF & Email
Lees ook  Jonge bestuurders achter het stuur van zware voertuigen een gevaarlijke koers