Print Friendly, PDF & Email

Ondanks het initiatief voor een veerdienst tussen Terschelling en Vlieland positief lijkt te worden ontvangen door gemeenten en ondernemers op de eilanden schrijft de Minister geen rol te hebben om dit als voorwaarde mee te laten nemen bij een nieuwe concessie of bij overgang van de concessie naar provincies.

Gemeenten en ondernemingen onderzoeken momenteel de haalbaarheid. Als concessieverlener van de concessie Waddenveren West is de Minister van Nieuwenhuizen Wijbenga  verantwoordelijk voor het personenvervoer dat wordt verricht op de verbinding tussen Terschelling of Vlieland en het vasteland. 

De concessiehouder is de Terschellinger Stoombootmaatschappij (TSM). Overigens onderhoudt de TSM, naast de verbindingen met het vasteland, periodiek ook een verbinding tussen Terschelling en Vlieland.

voordelen van een verbinding

Op vragen van de Kamerleden Moorlag en Van Dijk over een veerdienst tussen de eilanden Terschelling en Vlieland schrijft de Minister dat zij zich kan voorstellen dat de bewoners en de regio hier voordelen van zien.

In het artikel in de Leeuwarder Courant over het initiatief voor een veerdienst tussen Vlieland en Terschelling wordt een reistijdreductie geschetst van ca. 70 minuten. In plaats van ca. anderhalf uur via het vasteland zijn passagiers met een rechtstreekse veerdienst ca. 20 minuten onderweg.

Lees ook: Van Nieuwenhuizen informeert over data binnen de mobiliteitssector

Vlieland - ferry terminal