Het eiland Bali is de meest bezochte plek in Indonesië door buitenlandse toeristen. Ongeveer 60 procent van de economie is afhankelijk van het toerisme. Het was vorige week nog niet bekend of het vakantie-eiland Bali wat aanvankelijk vanaf 11 september weer open zou gaan voor buitenlandse toeristen, wel echt open zou gaan. Wel werd vorige week al duidelijk dat Indonesië met uitzondering van Bali tot waarschijnlijk eind december dicht zou blijven voor buitenlandse toeristen. Sinds eind juli mochten wel lokale mensen uit Indonesië, Bali weer binnen. Het toeristengebied heropende voor de lokale bevolking stranden, tempels en andere trekpleisters. Het vakantie-eiland Bali lijdt net als vele andere landen enorm onder deze coronacrisis, normaal barst het van de toeristen. Het is nu al maanden vreselijk stil op onder andere de stranden en trekpleisters van dit eiland. Bali heeft dan ook harde klappen gehad tijdens de coronacrisis.

Vandaag werd duidelijk dat Bali 11 september niet opengaat en voorlopig toch dicht blijft voor buitenlandse toeristen. Dit komt hard aan voor de inwoners die in de toeristische sector werken. Waarschijnlijk blijft Bali, net als de rest van Indonesië dicht tot eind december. Dit besluit is genomen door de Balinese gouverneur Wayan Koster. Dit omdat het aantal coronabesmettingen weer aan het toenemen is. Wereldwijd zijn er ongeveer 23 miljoen mensen met het coronavirus besmet geraakt en het coronavirus heeft aan ongeveer 800.000 mensen het leven gekost. Indonesië heeft ongeveer 270 miljoen inwoners en daarvan zijn er ruim 133.000 corona besmettingen geregistreerd in Indonesië en ongeveer 6.000 doden door de gevolgen van COVID-19. Op Bali zijn ongeveer 49 mensen aan het coronavirus overleden en meer dan 4.000 mensen besmet geraakt met het coronavirus.

‘De situatie in Indonesië, inclusief Bali, is nog niet bevorderlijk voor het toelaten van buitenlandse toeristen’, aldus Wayan Koster in Denpasar City, Bali.

Lees ook: Fietsendiefstal kost samenleving miljoenen euro’s

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on facebook
Share on whatsapp
WhatsApp ons!
Heb je een tip of opmerking voor de redactie?
Je kunt Pitane Blue ook bereiken via WhatsApp.
Stuur ons een bericht op: +316-14792746
WhatsApp
Print Friendly, PDF & Email