De luchtvaart is een van de industrieën die het meest getroffen zijn door de coronapandemie. Het is des te belangrijker om mensen aan te moedigen om te vertrouwen op vliegen als een veilige route. Daarom is de Lufthansa Group toegetreden tot het charter van het European Aviation Safety Agency (EASA) voor veilig vliegen onder pandemische omstandigheden. Daarbij houdt het zich aan de strengste infectiebeschermingsnormen in het luchtverkeer wereldwijd. Door deze norm vrijwillig te implementeren, benadrukt de Lufthansa Group dat de veiligheid van haar passagiers en medewerkers, zoals altijd, de hoogste prioriteit heeft.

EASA stelt richtlijnen op die zijn ontwikkeld in samenwerking met het European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC). Het Robert Koch Institute is een Duitse vertegenwoordiger van het ECDC-netwerk. Met de betrokkenheid van alle lidstaten kon EASA in samenwerking met het ECDC de strengste regels ter wereld definiëren voor een associatie van staten. Er zijn uniforme standaarden opgesteld die de complexiteit voor de luchtvaartmaatschappijen verminderen en betrouwbaarheid en extra veiligheid genereren. 

Ook de luchthavens van Frankfurt, München, Wenen en Brussel hebben zich gecommitteerd aan de richtlijnen. Hierdoor ontstond een in elkaar grijpend systeem om passagiers op de grond en in de lucht te beschermen. De Lufthansa Group begeleidde het ontwikkelingsproces van het charter met de brancheorganisaties International Air Transport Association (IATA) en Airlines for Europe (A4E) vanuit het perspectief van vliegoefeningen. Met de steun van de Lufthansa Group ontwikkeld. De Lufthansa Group implementeert ook verdere beschermende maatregelen, zoals de distributie van desinfectiedoekjes aan alle passagiers of genereuze omboekingsopties voor haar passagiers.

De Lufthansa Group zal de ontwikkeling van de EASA/ ECDC-richtlijnen nauwlettend blijven volgen door haar luchtvaartmaatschappijen belangrijke gegevens en kerncijfers naar EASA te sturen. Daarnaast gaat de Lufthansa Group de dialoog aan over de verdere ontwikkeling van de standaarden. De nadruk zal liggen op de integratie van nieuwe wetenschappelijke en technische kennis en operationele ervaring bij de implementatie van de normen. De Lufthansa Group zet zich in om ervoor te zorgen dat andere landen, luchtvaartmaatschappijen en luchthavens over de hele wereld ook de EASA-normen toepassen om de meest uniforme mogelijke randvoorwaarden voor reizigers te garanderen en om een succesvolle bijdrage te leveren aan de bestrijding van pandemieën als geheel.

foto boven: Lufthansa newsroom

Lees ook: Complete taximarkt in elkaar gestort volgens verzekeraar

Pitane Apps New Generation
Print Friendly, PDF & Email