Deze week is het vernieuwde treinstation Hollands Spoor geopend in de gemeente Den Haag. Station Den Haag Hollands Spoor is na jaren van verbouwen eindelijk klaar. Gemeente Den Haag, NS en ProRail hebben samen het station verbeterd. De stad en private partijen zijn al sinds 2013 bezig met de vernieuwing van het gebied rondom het station Hollands Spoor. In 2017 is de gemeente Den Haag gestart met de bouw van een nieuwe entree. 

Wethouders Anne Mulder en Robert van Asten van de gemeente Den Haag hebben samen met Helga Cuijpers (Regiodirecteur Randstad Zuid van ProRail) en Magdalena Piotrowska (Regiodirecteur Zuid van NS) de nieuwe entree van het station geopend. Het monumentale pand kon de vele reizigers niet meer aan. In 2019 maakten dagelijks ongeveer 40.000 reizigers per dag gebruik van dit station.

Er zijn allerlei nieuwe winkeltjes te vinden in het station en op het voorplein. Dit is erg fijn voor reizigers die even moeten wachten op hun aansluiting. Het station heeft ook een nieuwe fietsenstalling die plaats heeft voor maar liefst 2500 fietsen. Dat is geen overbodige luxe, want er waren al tijden fiets parkeerplekken te kort. En als je iets wilt eten is dit mogelijk bij de Febo en Domino’s. 

In de nabije toekomst zal ook de Broodzaak, Doner Company, Travelex, Wok to go en CLRS Hairstudio hun deuren open op deze locatie. Ook wordt er de komende maanden gewerkt aan een nieuwe lift naar perron 1, zodat alle perrons ook bereikbaar zijn voor minder validen. Dit zorgt ervoor dat dit station steeds beter toegankelijk is voor mensen met een functiebeperking.

Lees ook  Spoorsector komt technische vakmensen tekort

Lees ook: LTDA noemt Uber vergunning een ramp voor Londen

 

Print Friendly, PDF & Email