PITANE.BLUE - NIEUWS OVER MOBILITEIT
download onze app

DA NL EN FI FR FY DE EL IT NO PL PT SK ES SV TR

Eindhoven Airport onderzoekt Instrument Landing System


Eindhoven Airport onderzoekt of het zijn huidige Instrument Landing System (ILS) categorie I gaat opwaarderen zodat vliegtuigen ook bij slechtere weersomstandigheden met weinig en of minder zicht kunnen starten en landen op Eindhoven Airport. Aanleiding hiervoor zijn de ernstige verstoringen in het vliegverkeer op en vanaf Eindhoven Airport als gevolg van slecht zicht in combinatie met de lage categorie ILS van de start en landingsbaan die afgelopen jaar plaatsvonden.

Ter voorbereiding op een verantwoorde afweging van een eventuele opwaardering van het Instrument Landing System (ILS) naar een hogere categorie worden diverse studies gedaan en gesprekken gevoerd. Zo is de luchtvaartmaatschappijen gevraagd naar welke categorie hun voorkeur uitgaat en wordt in samenwerking met Defensie (de eigenaar van de start/landingsbaan) onderzocht welke aanpassingen aan de baan en op het vliegveld benodigd zijn om een hogere categorie ILS mogelijk te maken. Ook worden de kosten voor de aanleg en het onderhoud van een upgrade in kaart gebracht.

Voor het onderzoek is naast het ministerie van Defensie ook de expertise van Schiphol en Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) ingeschakeld. Op dit moment lijkt het verstandig een eventuele upgrade te koppelen aan groot onderhoud aan de start en landingsbaan. Dit staat vooralsnog gepland in 2025. Hierdoor wordt voorkomen dat de start en landingsbaan twee keer voor een langere periode gesloten moet worden en dat aanpassingen in de toplaag van de start en landingsbaan teniet worden gedaan. Eindhoven Airport neemt naar verwachting in het najaar van 2021 een besluit over een eventuele upgrading van het Instrument Landing System (ILS).

Het Instrument Landing System (ILS) is een radionavigatiesysteem dat piloten gebruiken om te landen. Met behulp van het ILS kan een precisienadering van de landingsbaan worden uitgevoerd. Het ILS kent drie categorieën (waarbij categorie IIIB de meest uitgebreide is). Op luchthavens met deze categorie ILS kan worden geland zonder dat er zicht is op de baan. Eindhoven Airport beschikt momenteel over een ILS-categorie I. Op Eindhoven Airport hebben piloten minimaal 550 meter zicht op de landingsbaan nodig om te mogen landen.

Lees ook: Workation nieuw concept van reisorganisatie TUI

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Je kunt ons ook bereiken via WhatsApp.
Stuur je bericht naar: +316-14792746
WhatsApp
Print Friendly, PDF & Email

0 reacties op “Eindhoven Airport onderzoekt Instrument Landing System

Geef een reactie