De gevolgen van de coronacrisis zorgen ervoor dat de maatschappij aan het veranderen is. Een grote verandering is het thuiswerken, en eigenlijk komen veel bedrijven erachter dat het thuiswerken helemaal niet zo verkeerd is. Bedrijven proberen in te spelen op hoe de maatschappij nu is. Reisorganisatie TUI kwam onlangs met het bericht naar buiten dat ze TUI Workation gaan lanceren. Sinds een aantal maanden werken veel mensen vanuit huis. En de verwachting is dat dit nog wel even zal duren. Thuiswerken kent bezwaren, maar een groot voordeel is dat medewerkers hun tijd flexibel kunnen indelen en niet aan een locatie gebonden zijn. Een nieuwe omgeving is vaak een stimulans voor creativiteit en productiviteit. Toonaangevende en innovatieve bedrijven gaan dan ook op zoek naar een manier om hun werknemers betrokken en gemotiveerd te houden. Daarom combineert reisorganisatie TUI flexibiliteit en inspiratie met de introductie van TUI Workation; de perfecte combinatie van werk en vakantie zonder dat het vakantiedagen kost.

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat thuiswerken de Nederlandse werknemer goed bevalt: geen files, minder reistijd en flexibel je tijd kunnen indelen. En de laatste maanden is duidelijk geworden dat de productiviteit geen probleem hoeft te zijn voor thuiswerkers. Maar er zijn ook nadelen, zoals het vervagen van werk- en privétijd, te veel uren maken, het missen van collega’s om mee te sparren en elkaars creativiteit te bevorderen. Met stress en zelfs een verhoogde kans op een burn-out tot gevolg. Psychologen zijn het er dan ook over eens; thuiswerken is niet altijd goed voor de mentale gezondheid.

Frans Leenaars, Chief Marketing Officer TUI Western Region: ‘De TUI Workation biedt medewerkers alle mogelijkheden om net zo productief te zijn als thuis. Maar dan in een omgeving die inspireert en tegelijk ook rust en ontspanning brengt. Want hoe heerlijk is het om na een intensieve werkdag een duik in het zwembad te nemen, een strandwandeling te maken of te relaxen in de spa van het hotel. Maar ook de gesprekken met andere Workationers brengen inspiratie, verbinding en nieuwe inzichten. Dit concept is interessant voor werknemer én werkgever. Het houdt medewerkers gemotiveerd en betrokken, biedt ruimte voor ontspanning en draagt daarmee bij aan het mentale welzijn, daar ben ik 100% van overtuigd’.

Werken en nieuwe energie opdoen
Het is dus belangrijk om aandacht te hebben voor het mentale welzijn van de thuiswerkers. TUI ontwikkelde speciaal hiervoor het TUI Workation concept; het combineren van werk en vakantie. Werken in een inspirerende omgeving, op een goed uitgeruste werkplek waar je na een productieve werkdag kunt genieten van het ontspannen vakantiegevoel. Of waar je gewoonweg nieuwe energie krijgt van een prachtige omgeving en van gesprekken met andere Workationers. Dat kunnen collega’s zijn, je gezinsleden of mensen uit een geheel andere bedrijfstak die daar ook op Workation zijn. Voor de TUI Workation selecteerde de reisorganisatie een aantal geschikte en comfortabele accommodaties in binnen- en buitenland.

Lees ook  De Gemeente Rotterdam is Spitsbreker van het jaar geworden

Workation Lab
Het concept zal in eerste instantie vooral in samenwerking met bedrijven worden uitgezet. In een zogenaamd Workation Lab wordt het verder uitgewerkt en doorontwikkeld. De eerste pilot reis vertrok gisteren naar de Algarve. Medewerkers van zeven verschillende Nederlandse en Belgische bedrijven verblijven op dit moment in hotel TUI BLUE Falésia in het Portugese Olhos d’Agua. Zij zijn daar bezig met hun dagelijkse werk, tegelijkertijd testen ze de faciliteiten en geven ze directe feedback aan de meegereisde begeleider van het Workation Lab.

Locaties
In de opstartfase biedt TUI Workations aan in Nederland in samenwerking met Droomparken en op een beperkt aantal buitenlandse bestemmingen. Uiteraard wordt rekening gehouden met de actuele reisadviezen. Het concept wordt op dit moment met name uitgerold in samenwerking met bedrijven, maar een Workation kan ook individueel geboekt worden. Voor meer informatie kunnen bedrijven terecht op deze webpagina en individuele reizigers op https://www.tui.nl/workation/.

Print Friendly, PDF & Email