Print Friendly, PDF & Email

Afgelopen weekend besloot Tilburg een streep te halen door het volledige carnavalsprogramma en vorige week annuleerden de verenigingen van Geldrop en Mierlo alle grote publieksevenementen rond carnaval. Niet alleen de Brabanders zien definitief geen caravalsoptocht, ook de overgrote meerderheid van Limburg heeft er begrip voor dat alle grote carnavalsevenementen komend seizoen zijn verboden. 

Vooral in Tilburg zijn ze bang dat ze weer slecht in het licht komen. Komende carnaval dus geen indrukwekkende optochten, volle kroegen en polonaise. Het was al de verwachting maar de Federatie Eindhovens Carnaval (sFEC) heeft officieel bekendgemaakt dat er geen grote evenementen komen tijdens de komende carnaval.

De Stichting Federatie Eindhovens Carnaval (SFEC) heeft de afgelopen periode haar
hoofd gebroken over de vraag hoe carnaval volgend jaar kan worden gevierd in relatie tot Covid-19. Waar eerder is getracht beslissingen zo lang mogelijk uit te stellen in de hoop dat carnaval 2021 toch een ‘gewone’ carnaval zou zijn, ziet de SFEC zich nu echter genoodzaakt om een spijtig besluit te nemen.

Behalve de optocht en het federatiebal, gaat ook de prinsverkiezing niet door en worden er evenmin tenten opgebouwd op de Markt, het Wilhelminaplein en het Stadhuisplein. Alle ‘grote’ evenementen zoals in andere jaren worden niet georganiseerd. Concreet betekent dit dat de optocht op carnavalszaterdag niet plaatsvindt. De plannen om op de Markt, het Wilhelminaplein en het Stadhuisplein tenten met een volwaardig programma te organiseren, zijn ook van de baan. Het Federatiebal gaat niet door. Er zal ook geen nieuwe stadsprins worden gepresenteerd het komende carnavalsseizoen.

Lichtjesroute trekt recordaantal bezoekers

De Lichtjesroute heeft dit jaar ruim 230.000 bezoekers getrokken. Daarmee reden meer mensen dan ooit de Lichtjesroute, het eerste grote evenement in Eindhoven dat ondanks corona doorging. Toch waren door de coronacrisis diverse aanpassingen noodzakelijk. De grootste daarvan was het schrappen van de ‘eendjesvijver’ aan de 1e Lieven de Keylaan uit de route. Traditioneel één van de hoogtepunten. Maandag wordt begonnen om alles weer af te breken en met de voorbereidingen te beginnen voor een volgende Lichtjesroute.

Lees ook: Veel kritiek over polonaise Schuttershof in Brabantse Esbeek

Carnavalsoptocht Breda
taxichauffeur rekent af met een Tikkie in Pitane Driver App