Print Friendly, PDF & Email
[responsivevoice_button voice="Dutch Female" buttontext="lees voor"]

Inwoners van de gemeente Esbeek kunnen vanaf vandaag als eerste bellen voor de coronatest. Cafe Schuttershof in Brabant ging vandaag weer open, net als vele andere kroegen. Toch waren de reacties niet mals na het zien van een polonaise in het Brabantse Esbeek even voor heropening van de horeca om 12 uur. Uitbaters Gerrit en Ellen van Gerven dragen de exploitatie vandaag over aan een coöperatie van bewoners.

deze tent kan meteen weer dicht

Barman Jan Pulles van het café baalt van de uitglijder, maar de gemeente heeft geen handhavers gestuurd. We hoopten nog even dat het ‘fake-nieuws‘ was en dat het filmpje uit het Carnaval archief kwam, maar dat was helaas niet het geval. Brabant, daar waar het allemaal begon heeft zichzelf weer op de kaart gezet. Iedere Brabander heeft wel iemand in zijn directe vrienden of familiekring verloren aan het virus, maar daar had cafe Schuttershof in Esbeek geen boodschap aan vandaag.

“Het was een besloten feestje, vlak voor we om 12.00 uur open gingen”, zegt het café tegen de NOS. “We zwaaiden de oude uitbaters van de kroeg uit. Op dat feestelijke moment na hebben we ons keurig aan de 1,5-meterregels gehouden. Zeker toen we om 12.00 officieel opengingen.”

Gemengde reacties op de sociale media. Deze tent kan dus gelijk weer dicht. Niet alleen voor schenden regels van na 12.00 uur, maar ook voor het schenden van de regels vóór 12.00 uur. “Wat een domme actie” tweet Jeroen Terstegge.

“Nu we per veiligheidsregio maatregelen kunnen nemen toch kan het Brabantse Esbeek in een complete lockdown en Cafe Schuttershof definitief dicht.”

Sinds 1 januari 2013 zijn Ellen en Gerrit van Gerven, uitbaters van café Schuttershof. Schuttershof is niet zomaar een café. Het is een dorpscafé waarbij alle dorpsbewoners een beetje eigenaar zijn. Wat Schuttershof zo bijzonder maakt is dat het een echt dorpscafé is. Het café is jaren geleden door het hele dorp overgenomen en dat gevoel van saamhorigheid voel je iedere dag wanneer je het café binnenloopt. Het sociale aspect is heel belangrijk in Esbeek en alle verenigingen weten Schuttershof dan ook te vinden voor een vergadering of feestelijke gelegenheid.

Foto: Cafe Schuttershof – Esbeek

Lees ook: Vanaf vandaag nemen we een terrasje in Scheveningen

Esbeek
Café Schuttershof Esbeek