De reguliere treindienst tijdens de spits blijft wel overeind maar de eerder ingezette extra spitstreinen gaan gedurende de periode van de lockdown uit het spoorboekje. Ook worden vanaf volgend weekend de nachttreinen bedoeld voor het uitgaanspubliek opgeheven. Het reguliere nachtnet, inclusief de verbinding naar Schiphol, blijft ongewijzigd.

NS heeft als uitgangspunt dat reizigers een zitplaats hebben in Intercity’s waar ze in reizen. Voor elke trein, op elk traject, op elke dag wordt er een inschatting gemaakt van de kans dat een bepaald aantal reizigers met deze trein zal reizen. Op basis van deze kansverdeling wordt bepaald hoe zij de treinen het beste kunnen inzetten. De materieelinzet wordt zo gekozen dat het verwachte totaal aantal minuten dat reizigers staan zo klein mogelijk wordt. De spits is immers de drukste periode van de dag.

nachttreinen

Dankzij de nachttrein reis je ook ‘s nachts gewoon met de trein. In de Randstad rijdt de nachttrein elke nacht, in andere delen van het land rijdt de nachttrein in het weekend. Kijk in de NS Reisplanner voor exacte vertrek- en aankomsttijden en check je reis kort voor vertrek nogmaals voor het meest actuele reisadvies.

Lees ook: Topman Frank Janssen stapt in november op bij vervoerder Keolis

het nieuwe thuiswerken voor taxibedrijven met de Pitane Mobility Webeditie
Print Friendly, PDF & Email