In een brief aan de Amsterdamse bevolking roept burgemeester Femke Halsema de Amsterdammers op de komende weken extra voorzichtig te zijn door zo min mogelijk te reizen, afstand van elkaar te houden en de sociale contacten zoveel mogelijk te beperken. De burgemeester beschrijft dat de nieuwe maatregelen een pijnlijke stap terug zijn, maar dat hier geen andere keuze voor is. Halsema vraagt haar inwoners om sterk te zijn, vol te houden en elkaar te blijven steunen.

“Veel mensen hadden de afgelopen tijd moeite om afstand van elkaar te houden. Hoe begrijpelijk ook, het is helaas wel de oorzaak van het oplopende aantal besmettingen. Het virus is nu niet minder besmettelijk of minder gevaarlijk dan een half jaar geleden. Nog steeds kunt ook u er heel ziek van worden. En nog steeds kan onvoorzichtigheid iemand anders het leven kosten.”, aldus Halsema in haar brief.

burgemeester in opspraak

De burgemeester kwam zelf eerder in opspraak tijdens de eerste golf door deel te nemen aan een massademonstratie op de Dam, en zelfs, zonder afstand te houden, meeliep. De burgemeester sluit haar brief af met de volgende boodschap: 

“We doen het niet alleen voor onszelf. We doen het voor de mensen in de zorg, voor de toekomst van onze stad, voor de mensen van wie we houden. Laten we elkaar zo goed mogelijk tegen het virus proberen te beschermen, en de komende tijd nog meer naar elkaar omkijken.”

Wiki:

Femke Halsema is een Nederlands bestuurster, politica en schrijfster. Sinds 12 juli 2018 is zij de burgemeester van Amsterdam. Eerder was zij van 1998 tot 2011 lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal namens GroenLinks. Van 2002 tot 2010 was zij van die partij fractievoorzitter en politiek leider.

Lees ook: Meerderheid steunde burgemeester Femke Halsema

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Burgemeester Femke Halsema
Print Friendly, PDF & Email