Volgende week van maandag 26 oktober tot en met zondag 8 november zal het verplicht zijn om op openbare begraafplaatsen een mondmasker te dragen. Daarnaast komt er ook een mondmaskerverplichting in alle publiek toegankelijke delen van openbare gebouwen. De verplichting op de openbare kerkhoven gaat in maandag 26 oktober en duurt tot en met zondag 8 november. Ook in de Oost-Vlaamse gemeente Assenede zijn de regels duidelijk. 

geen jaarmarkt of carnaval

Iedereen keek er zwaar naar uit, maar het heeft niet mogen zijn, dit jaar was er afgelopen week geen jaarmarkt in Assenede. De gemeentelijke crisiscel oordeelde dat met de huidige stijging van de coronacijfers in de Oost-Vlaamse gemeente een jaarmarkt niet te verantwoorden is. In november ook geen prinsenverkiezing en volgend jaar geen verlichte avondcarnavalsstoet in Assenede. Dat was de pijnlijke knoop die de werkgroep carnaval, in overleg met de gemeente Assenede, doorhakte. 

“We moeten realistisch zijn”, klinkt het bij de leden van de werkgroep.

duidelijke en coherente maatregelen

Met deze maatregelen streeft de gouverneur naar uniformiteit en duidelijk voor de burgers. Mondmasker verplicht op begraafplaatsen, in openbare gebouwen en op recyclageparken. De Oost-Vlaamse gouverneur Carina Van Cauter wil met de verstrengde mondmasker verplichtingen voor duidelijke en coherente maatregelen zorgen in alle gemeenten en steden van Oost-Vlaanderen.

“Uniformiteit is bovendien ook belangrijk voor de naleving én voor de handhaving. Het komt er niet op aan om alleen de snelste te zijn, maar wel om samen de beste te zijn. De situatie is overal gelijkaardig. Hoe coherenter de maatregelen, des te beter.”, aldus de gouverneur Carina Van Cauter.

Bovendien verplicht de gouverneur alle Oost-Vlamingen vanaf de leeftijd van 12 jaar om op het volledige grondgebied van de provincie Oost-Vlaanderen altijd een mondmasker bij zich te hebben en dat te tonen op vraag van de politie.

Assenede, dat is OostAsseBasseBOE!

OostAsseBasseBOE! Het is een ezelsbruggetje dat al sinds 1977 goed ingeburgerd is bij onderwijzers en scholieren om de vier deelgemeenten van Assenede te onthouden: Assenede, Bassevelde, Boekhoute en Oosteeklo. OostAsseBasseBOE! Assenede is 8.750 hectare groot en is een thuis voor ruim 14.200 mensen. Aan de ene kant is er het rustgevende karakter van de prachtige polders en kreken, aan de andere kant is er de bruisende volkse mentaliteit die de rijke culturele traditie voedt. Zowel de rijke geschiedenis, het prachtige krekengebied als de creatieve geesten die de gemeente rijk is, zullen je ongetwijfeld aanzetten om een verrassende gemeente te verkennen.

 

Lees ook: Gedeeltelijke lockdown en mondkapjesplicht komt er aan

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
kaart Assenede
software voor taxibedrijven
Print Friendly, PDF & Email