De kogel is eindelijk door de kerk, reisorganisatie Corendon mag overgenomen worden door reisorganisatie Sunweb. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) meldt op hun website dat zij hiervoor goedkeuring hebben gegeven. Beide reisorganisaties bieden pakketreizen aan. Pakketreizen zijn erg populair onder de consument. Het aantal grote touroperators gaat na deze overname van drie naar twee. Reisorganisatie TUI is er daar één van.

 

Volgens de Autoriteit Consument & Markt (ACM) blijft er genoeg concurrentie over na de overname op het gebied van pakketreizen. Dit blijkt uit uitgebreid economisch onderzoek. Reisorganisatie Sunweb wilde Corendon Holding al eerder overnemen. De bedrijven hebben op 6 maart 2020 de Autoriteit Consument & Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname maar de gevolgen van de coronacrisis kwamen ertussen. De coronacrisis heeft enorme gevolgen gehad en nog voor de reissector, het is gissen naar de gevolgen voor de toekomst. ACM is daarom uitgegaan van de situatie op de markt voor de coronacrisis.

 

Martijn Snoep, bestuursvoorzitter van de ACM: “Consumenten die op vakantie naar de zon willen, hebben de laatste jaren veel keuze, ook door het groeiende aanbod via internet. Pakketreizen blijven onverminderd populair vanwege de lage prijs en het gemak van het ‘alles-in-één’ boeken. Sunweb en Corendon zijn de nummers 2 en 3 en worden na de overname ongeveer even groot als de grootste speler TUI. Daarom wilden we uitgebreid onderzoeken of door deze overname de concurrentie wordt beperkt waardoor prijzen stijgen of de kwaliteit daalt. Dat is niet het geval.”

Lees ook: ACM verzoek Sunweb Group voor overname Corendon Holding

 

Je kunt Pitane Blue ook bereiken via WhatsApp.
Stuur je bericht naar: +316-14792746
WhatsApp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Sunweb Rotterdam
Print Friendly, PDF & Email