Minister van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) heeft groen licht gegeven voor de BSO-bus (opvolger van de Stint) op de openbare weg. Cora van Nieuwenhuizen heeft dit onlangs bekend gemaakt in een brief aan de Tweede Kamer en in de Staatscourant. Begin oktober gaf de minister al aan dat de BSO-bus aan alle voorwaarden voldeed en snel de weg op zou mogen. De vorige Stint is in 2018 van de weg gehaald, na een ernstig ongeluk met een trein in Oss. Hierbij kwamen 4 kinderen om het leven. 

Het voertuig van het merk Sint, type Stint-bus wordt als bijzondere bromfiets aangewezen. De aanwijzing betekent dat bijzondere bromfietsen van het merk Stint, type Stint Bus, in het verkeer gebruikt mogen worden conform de regels die voor deze voertuigen en hun bestuurders gelden.

De gebruikers moeten actief in het Nederlands worden geïnformeerd over het gebruik van het voertuig van het type Stint Bus op de weg, onder meer over hoe het voertuig moet worden bediend en welke regels uit het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 van toepassing zijn. Hiertoe wordt een door de gebruiker te volgen rijvaardigheidstraining aangeboden. 

De BSO-bus heeft een maximumconstructiesnelheid van 17 km per uur en heeft 10 zitplaatsen. De BSO-bus wordt vooral gebruikt in de kinderopvang. De gebruikers van het voertuig van het type Stint Bus worden expliciet gewezen op de kans op overbelading, door aanduidingen op de voertuigen en via de gebruiksaanwijzing en de rijvaardigheidstraining.

Lees ook: Kritisch SWOV rapport over de BSO-bus, de nieuwe Stint

Lees ook  Veel bijval voor spoorwensen Rover in Tweede Kamer
Print Friendly, PDF & Email