Een treinkaartje wordt vanaf januari duurder bij de NS. Eerder meldde de Nederlandse Spoorwegen al dat ze deze maand de dienstregeling weer gaan aanpassen naar 90 procent van de normale dienstregeling. Dit omdat er door de coronacrisis minder reizigers zijn en om te voorkomen dat er door ziekteverzuim van personeel tussentijds weer aanpassingen in de dienstregeling gedaan moeten worden. Ook wordt een treinkaartje met ingang van 1 januari 2021 duurder, dat meldt de NS op hun website. De prijzen van een treinkaartje voor een enkele reis en dagretour en abonnementen worden ongeveer 1,5 procent duurder. Dit komt door de verwachte inflatie van 2021. Kosten voor bijvoorbeeld het onderhoud van treinen worden ook hoger door inflatie.

Een enkele reis en dagretour treinkaartje voor de tweedeklas wordt ongeveer 1,5 procent duurder en een enkele reis en dagretour treinkaartje voor de eersteklas wordt ongeveer 2,6 procent duurder. Deze stijging is wat hoger omdat de tarieven voor een eersteklas treinkaartje al twee jaar niet meer verhoogd zijn. De prijs van een treinkaartje voor de internationale trein stijgt ook iets, deze worden ongeveer 1 procent duurder, wel blijven de Early Bird-tarieven voor de intercity Brussel en de goedkope en het meest verkochte treinkaartje voor Duitsland die vallen onder de Sparpreise gelijk. Dit doen ze om een aantrekkelijk alternatief te bieden ten opzichte van het vliegtuig en de auto.

Lees ook: Weer andere dienstregeling voor reizigers van NS

taxichauffeur rekent af met een Tikkie in Pitane Driver App
Lees ook  FMN-vervoerders verliezen ook bodemprocedure
Print Friendly, PDF & Email