Op Curaçao is woensdag een record aantal coronabesmettingen geregistreerd. De overheid laat weten dat wordt onderzocht of er een specifieke bijeenkomst is geweest waar veel mensen besmet zijn geraakt. Meer dan dertig van de nieuwe besmettingen kunnen namelijk niet gelinkt worden aan al bestaande gevallen. Curaçao telt nu ruim driehonderd actieve besmettingen. Sinds het begin van de pandemie zijn er twee mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Om het virus te bestrijden werd er al bijna twee maanden een avondklok ingesteld.

In de Caribische gemeente Sint-Eustatius zijn al enige tijd geen nieuwe coronabesmettingen meer geregistreerd. Daarom heeft de overheid besloten de maatregelen te verzachten. Dat betekent dat er weer bijeenkomsten tot honderd personen mogen worden georganiseerd. Ook is het niet langer verplicht om thuis te werken.  De tweede golf lijkt in Nederland over zijn piek heen, maar woensdag was er plots toch een toename in het aantal besmettingen. 

mondkapjesplicht

Vanaf 1 december wordt het dragen van een mondkapje in publieke ruimten verplicht gesteld. De boete voor het niet dragen van een mondkapje in ruimtes waar dat wel verplicht is, wordt 95 euro. Dat bevestigde het ministerie van Justitie en Veiligheid woensdagavond. De hoogte van het bedrag is in lijn met andere boetes voor corona-overtredingen. Er volgt dan ook geen strafblad op een mondkapjesboete.

Ook in Duitsland is het aantal nieuwe coronabesmettingen dat in het laatste etmaal is vastgesteld weer opgelopen. Het Robert Koch Instituut (RKI), de Duitse evenknie van het RIVM, meldt 21.866 nieuwe besmettingen. In de laatste 24 uur overleden nog eens 215 personen in Duitsland aan de gevolgen van Covid-19. Het totale dodental in de Bondsrepubliek komt daarmee op 11.982.

Lees ook: Duitsland en Portugal krijgen ook code oranje als vakantieland

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on facebook
Sint Eustatius
Print Friendly, PDF & Email