Directeur-generaal en CEO Alexandre de Juniac van wereldluchtvaartorganisatie IATA (International Air Transport Association) heeft onlangs in een persbericht naar buiten gebracht dat hij zijn functie bij IATA per 31 maart 2021 gaat neerleggen. De nu 58-jarige Fransman Alexandre de Juniac begon in 2016 bij IATA, daarvoor was hij topman bij Air France-KLM. De Ierse Willie Walsh die onlangs gestopt is bij de IAG (International Airlines Group) wordt tijdens de algemene vergadering door de raad van bestuur van IATA aanbevolen als opvolger van de Juniac. Zij moeten dit nog officieel goedkeuren

“Ik vond deze beslissing niet makkelijk. Het is een voorrecht in mijn leven geweest om als hoofd van de IATA de wereldwijde luchtvervoersindustrie – wat ik de business van vrijheid noem – te dienen. In de afgelopen jaren heeft IATA haar relevantie als stem van de wereldwijde luchtvaartindustrie strategisch vergroot. Dit is duidelijk geworden tijdens de COVID-19-crisis. IATA heeft de koers uitgezet om de luchtconnectiviteit te herstellen te midden van de pandemie met systematische tests vóór vertrek. We zijn goed bezig met de voorbereidingen om aan de kritieke behoeften op het gebied van de distributie van vaccins te voldoen. Tegelijkertijd hebben we IATA geherstructureerd om de crisis te overleven en klaar te zijn om het herstel van de sector te ondersteunen met een organisatie die is gedimensioneerd om een kleinere industrie te bedienen. En we hebben een gemotiveerd team dat vastbesloten is om de klus te klaren. De bouwstenen voor een herstel van de industrie zijn aanwezig. En dit is het juiste moment om het leiderschap van IATA over te dragen voor het lange herstelproces ”, aldus de Juniac.

“Alexandre heeft onze branche in buitengewone tijden geleid. Onder zijn leiding is IATA een sterkere en nog relevantere organisatie geworden. Ik word vergezeld door alle leden van de Raad van Bestuur die hem bedanken voor zijn dienst en hem het beste wensen bij zijn volgende inspanningen. Ik ben ook blij dat we in staat zijn om een zeer geschikte kandidaat te presenteren aan de 76e IATA AVA als opvolger van Alexandre voor deze belangrijke rol. Ik ben ervan overtuigd dat Willie een geweldige directeur-generaal voor IATA zal worden ”, aldus Carsten Spohr, voorzitter van de IATA Board of Governors en CEO van Lufthansa.

Lees ook: IATA en WMO hebben overeenkomst getekend

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Je kunt Pitane Blue ook bereiken via WhatsApp.
Stuur je bericht naar: +316-14792746
WhatsApp
software voor taxibedrijven
Print Friendly, PDF & Email