Duimen gaan omhoog voor helden van de weg in maart. Ze maken overuren om ons land draaiende te houden en zorgen ervoor dat de schappen in de winkels iedere dag weer worden aangevuld. Het zijn bizarre tijden want vandaag is het afwachten voor veel vrachtwagenchauffeurs of ze met de kerst bij hun familie kunnen zijn. Nu een recordaantal nieuwe besmettingen in het Verenigd Koninkrijk op één dag van 36.804 werd geteld is de situatie meer dan zorgelijk.

Veel vrachtwagenchauffeurs die nu vast zitten in Groot-Brittannië verwachten pas na nieuwjaar weer op het vaste land in Frankrijk terug te keren. Bij normale omstandigheden zijn deze chauffeurs binnen 24 uur terug thuis. Momenteel worden alleen maar niet-begeleide transporten toegelaten op de ferry’s. Resultaat zijn files van meer dan 32 kilometer, zowel op de A2 komende van Canterbury als op de M20, de snelweg tussen Londen en Dover.

gegijzeld

De vrachtwagenparkings langs de twee snelwegen en in de buurt van de haven van Dover staan inmiddels vol met truckers die in de cabine van de vrachtwagen blijven overnachten. Veel vrachtwagenchauffeurs bevinden zich op overvolle parkings en worden daar gegijzeld  zonder voorzieningen. In de havens van het Britse Dover staan enorme vrachtwagenfiles richting de Kanaaltunnel. Het Verenigd Koninkrijk heeft een nieuwe, zeer besmettelijke variant van het coronavirus waardoor Frankrijk en Nederland en nog 18 andere landen het reizen vanuit het verenigd koninkrijk blokkeren.

Dinsdagavond maakte de Franse premier Jean Castex bekend dat Fransen en andere EU-burgers in Groot-Brittannië vanaf woensdag naar Frankrijk mogen reizen, maar alleen met een negatieve coronatest.

Lees ook  Jonge bestuurders achter het stuur van zware voertuigen een gevaarlijke koers

Lees ook: Kerstpakket verrassing voor vrachtautochauffeurs in Utrecht

Dover
enorme rijen met vrachtwagens in Dover
Print Friendly, PDF & Email