Gent kreeg afgelopen zaterdag een dik pak plaksneeuw te verwerken en overal werden dan ook sneeuwpoppen gebouwd. Bij een spectaculair ongeval op de N49 in Assenede zijn drie gewonden gevallen. De wagen ging meerdere keren over de kop en eindigde ondersteboven in de gracht. Het ongeval gebeurde net voor de verkeerslichten op de N49 ter hoogte van de Stoepestraat in Assenede. Heel veel sneeuw viel er niet maar het winterweer lokte toch een flinke menigte naar buiten. Aan sneeuwpret geen gebrek in Vlaanderen. Ook de heropening van de Hoge Venen voor toeristen is zaterdag zonder al te grote problemen verlopen.

sneeuw

Ook geen grote krantenkoppen over de sneeuwval van afgelopen zaterdag bij de Noorderburen. Sinds 1956 wordt dagelijks bijgehouden of er een sneeuwdek ligt. Ook de sneeuwval van de afgelopen 24 uur gaat wel de boeken in maar was voor velen onder ons niet het verwachte dikke pak sneeuw wat noodzakelijk is voor de grootste sneeuwpret. De sledes waren afgelopen week online niet aan te slepen maar gaan vandaag toch al in de berging. Gladheid heeft wellicht enkele automobilisten verrast en was ook de aanleiding voor enkele verkeersongevallen.

In de nacht van zaterdag op zondag zorgde het opvriezen van natte weggedeelten en ijzel voor gevaarlijke omstandigheden gezorgd. Lokaal kan het dan ook verraderlijk glad zijn, vooral in het Oostelijke deel van het land. Toch heeft de dooi flink ingezet is er zondag weinig of geen sneeuwpret meer te beleven. In het westen is de sneeuw verdwenen en liggen de temperaturen ruim boven nul. De komende dagen worden zacht met temperaturen tot 12 graden.

Lees ook  Door sneeuw uitglijden op de stoep, maar wie is aansprakelijk?

Lees ook: Na zoveelste ongeval is brug in Assenede echt op komst

sneeuwpop
De sneeuw zorgde zaterdag voor positieve sentimenten.
Print Friendly, PDF & Email