De avondklok treft iedereen. Ook het Rijswijkse vervoersbedrijf Rent A Bob dat zelf vanaf zaterdag noodgedwongen ook in lockdown gaat. Hoe moet je immers de zaak draaiende houden wanneer er na 21.00 uur niemand meer op straat mag zijn uit je doelgroep. Vandaag kwam de zware mededeling van het management. Tegelijkertijd is het een unicum. Rent A Bob is nog nooit níet open geweest. 

Met pijn in het hart? “Tsja. Dat komt door het niet aan mogen bieden van onze dienstverlening. We willen natuurlijk wel. Dolgraag zelfs. Maar ja, hoe gaan we dat uitleggen aan oom agent? Dat we jou naar huis rijden omdat je ’s avonds gezellig ergens anders – wat dus ook niet mag – hebt zitten tetteren? Dat gaat niet goed vallen. Niet bij de Politie. Niet in de pers. Eigenlijk nergens, als je het zo bekijkt.”

“Iedere keer dat we naar de bankrekening kijken trekt die knoop zich wat strakker aan. Want, eerlijk is eerlijk, we teren iedere dag een stukje in op de reserve. En die reserve gaat zo langzamerhand de reservetijd in. Maar goed. Er wás tenminste een reserve. Je zal maar net vlak voor Corona een restaurant begonnen zijn. Gelukkig is er gisteren het nieuws gekomen dat ook zij compensatie tegemoet kunnen zien.”

Toch weten ze de moed er in te houden. Ze blijven gewoon de telefoon opnemen. Dus wanneer je verlegen zit voor een goed gesprek kan je er zeker terecht. Mocht je overdag een chauffeur nodig hebben dan kan je hen uiteraard bellen. Laat maar weten! Zolang het maar voor 21:00 uur is.

De clichés komen je de strot uit inmiddels. Maar we doen er nog 1: Corona treft ons al-le-maal. Zelfs als je Picnic heet. Want dan weet je niet waar je al die bestelde boodschappen tijdelijk vandaan moet halen. Kijk. Ieder z’n probleem. Maar de knoop in onze maag is van ernstiger formaat.

Team Rent A Bob

Rent A Bob is oudste en grootste aanbieder op het gebied van de thuisbrengservice. Bij ons bestel je een chauffeur die je in je eigen auto naar huis rijdt. En dat kan zelfs last minute. Met bezetting in de grootste steden van de Randstad beschikt Rent A Bob over een heel netwerk van chauffeurs. Met dat netwerk kunnen zij iedere vervoersopdracht tot een succes maken. Dat netwerk is zorgvuldig opgebouwd. Want als ze iets geleerd hebben in de tijd dat ze bestaan, dan is het om goede chauffeurs te herkennen. Onze redactie wenst Arnoud, Kars, Jeroen, Noumi, Ron, Patrick, kortom het gehele team veel sterkte in de komende periode.

Lees ook: Taxi blijft essentieel ook bij invoering avondklok

chauffeur
thuisbrengservice
Print Friendly, PDF & Email