Nederlands cabaretier Guido Weijers was een van de terrasgasten tijdens de ludieke actie in Breda. Op een gegeven ogenblik wordt burgerlijke ongehoorzaamheid een plicht volgens Laurens Meyer, eigenaar van vele horecazaken in Nederland. De terrassen van café Boerke Verschuren in Breda werden vanmorgen vroeg buiten gezet en de eerste gasten namen meteen daarna plaats in het zonnetje van Breda. Om 12 uur stipt werd de bediening gestart en was het wachten op handhaving. Elke plaats in Brabant doet het anders maar Breda loopt voorop om te bedienen op de terrassen. In Tilburg weliswaar paspoppen op de stoeltjes maar in Breda bediening en zelfs borrelhapjes serveren als protest tegen het beleid van de regering.

Café Boerke Verschuren en café Moeke aan de Ginnekenmarkt in Breda zijn dinsdag drank gaan schenken voor gasten op het terras. Rond 12.30 uur kwamen de handhavers op bezoek bij Johan de Vos van café Boerke Verschuren en werden de terrassen opgeruimd nadat hij werd gesommeerd door de handhaving.

Volgens de Vos is het de waanzin ten top maar is het goed om te laten zien dat wanneer er geen terrassen staan mensen samen bij elkaar staan. Tegenstanders zeggen dat het een foutieve actie was van de Vos. Jacco Vonhof, voorzitter van ondernemersorganisatie MKB-Nederland heeft begrip voor de actie maar moedigt geen burgerlijke ongehoorzaamheid aan.

handhaving op bezoek bij café Boerke Verschuuren

ketchup uit protest

Horecazaken voeren vandaag actie om snel op zijn minst de buitenterrassen te mogen openen. In verschillende gemeenten hebben horecabedrijven ludieke acties gevoerd tegen de coronamaatregelen. Of het bij ludieke acties blijft of nu het hek van de dam is zal later duidelijk worden. Eerder dinsdagochtend is het terras van Boerke Verschuren besmeurd met ketchup. Op de bijgeplakte posters stond te lezen ‘Opengaan = bloed aan je handen’.  

Lees ook  Breda past het vervoer voor leerlingen speciaal onderwijs aan

Lees ook: Met sluiting horeca verdwijnt ook de Taxi Butler

Motorrijder op terrasje
Print Friendly, PDF & Email