Print Friendly, PDF & Email

Ook in Portugal lijkt het gevecht tegen Corona zich te keren en van verliezers worden ze weer winnaars. De Formule 1 gaat ook dit jaar toch naar Portugal door het wegvallen van de Grote Prijs van Vietnam want op zondag 2 mei wordt op het circuit van Portimão de derde race van het jaar wordt verreden. Het Autodromo do Algarve is de plaats waar het moet gebeuren en waar toeschouwers die werden toegelaten tot het circuit vorig jaar de wereldkampioen Lewis Hamiton zagen winnen en Max Verstappen derde werd.

uitstekend en relatief goedkoop

En de basis voor een trip naar Portugal is uitstekend. Verblijf is relatief goedkoop, zeker buiten de grote steden. Vriendelijke, hulpvaardige mensen, goed eten en drinken, prachtige afwisselende natuur en vergezichten, schitterende golfbanen. Een kustlijn met uitgestrekte stranden aan de Atlantische Oceaan van ruim 900 kilometer. Prachtige wijngaarden, bergen en vele rivieren. We starten de reis van bijna 4 uur rijden in het noorden van Portugal waar Elly en Gerard Bos in de bed & breakfast Villa Branca Barreiros vijf luxe kamers en een suite klaar gemaakt hebben om de gasten te verwelkomen.

Na een overheerlijk ontbijt is het doorreizen naar Lissabon waar eind april de temperaturen tussen de 14°C graden en 22°C graden zijn. Hoewel Portugal net als Spanje op het Iberische schiereiland ligt, heeft het toch een ander klimaat. Portugal is over het algemeen wat koeler dan Spanje vanwege het koelere zeewater van de Atlantische Oceaan. Eigenlijk is het in heel Portugal mooi weer in april. Vooral de Algarve kent al uitstekende weersomstandigheden voor een heerlijke, zonnige vakantie.

Formule 1 Grand Prix van Portugal 2021

Het einde van onze reis brengt ons naar de Algarve. Het Autódromo Internacional do Algarve is een 4,692 km lang racecircuit in gemeente Portimão. De baan kent veel hoogteverschil, waardoor het bepalen van het rempunt erg lastig is op het Autódromo Internacional do Algarve. Dit jaar vindt de Grand Prix van Portugal plaats in het weekend van 30 april tot en met 2 mei 2021. Op vrijdag vinden de eerste twee vrije trainingen plaats, waarna op zaterdag om 15:00 uur de belangrijke kwalificatie begint.

Lees ook: Snel meer duidelijkheid plan vaccinatiepaspoort

Max Verstappen
Max Verstappen ook dit jaar weer in Portugal op de Autódromo Internacional do Algarve