Print Friendly, PDF & Email

Vakblad Magazine Personenvervoer heeft te kampen met een zware tegenslag. Bij het Franse hostingbedrijf OVHcloud is een brand uitgebroken. Van de vier datacenters die het bedrijf in Straatsburg heeft staan, is er één volledig afgebrand, één flink beschadigd en zijn er twee in orde gebleven. De datacentra blijven in ieder geval even offline, ook de onderdelen die niet zijn aangetast. Wat de brand heeft veroorzaakt, is niet bekend. Wim Faber, hoofdredacteur Magazine Personenvervoer, laat weten dat momenteel alles in het werk staat om back-ups weer online te brengen.

De website van Magazine Personenvervoer (www.pvmagazine.nl) is even uit de lucht. Een van de datacenters waar onze server draait is vannacht uitgebrand. Samen met tientallen andere websites in België en Nederland moeten we even pas op de plaats maken terwijl onze IT'ers de back-ups overzetten op andere servers. We mikken op morgen (11/03/21) en we houden jullie op de hoogte!

Octave Klaba, de oprichter van OVHcloud, vertelt over de brand op Twitter. Op het sociaal netwerk stelt hij dat SBG2 volledig is afgebrand. Bij SBG1 is er aanzienlijke schade en SBG3 en SBG4 lijken in orde te zijn. Alle werknemers zijn in orde. De datacentra blijven in ieder geval woensdag offline, ook de onderdelen die niet zijn aangetast. Wat de brand heeft veroorzaakt, is niet bekend. Het is niet duidelijk hoe OVHcloud zijn back-ups had geregeld. Het bedrijf beschikt wereldwijd over nog tientallen andere datacentra, waarvan een groot deel op andere locaties in Frankrijk staan. Klaba raadt zijn klanten aan om hun Disaster Recovery Plan in te zetten.

Lees ook: Nieuwe joint venture gaat MaaS-platform exploiteren

OVHCloud
brand datacenter OVHCloud Frankrijk