Uber-concurrent Bolt is sinds vandaag actief in Den Haag. Met de lancering komt de Europese taxidienst tegemoet aan de toenemende vraag naar alternatieve vormen van mobiliteit en de wens voor vermindering van de autodichtheid in de stad. Bolt lanceerde afgelopen juli in Amsterdam en Haarlem en is sindsdien uitgebreid naar ‘t Gooi, Almere en sinds drie weken beschikbaar in Rotterdam. In Den Haag start Bolt met enkele honderden chauffeurs die aangesloten zijn bij het platform.

Den Haag heeft de grootste autodichtheid van Nederland en de afstand tussen de wijken is groot, waardoor de inwoner van Den Haag snel naar de eigen auto grijpt en de stad langzaam dichtslibt. Door de diensten van Bolt beschikbaar te maken in Den Haag, hopen we een alternatief vervoermiddel aan te bieden waarbij de inwoners minder afhankelijk hoeven te zijn van het bezit van een eigen auto. Op deze manier kunnen we een bijdrage leveren aan de leefbaarheid en bereikbaarheid van deze stad”, aldus Lars Speekenbrink, country manager in Nederland.

Daarnaast heeft Den Haag, net als Amsterdam en Rotterdam, een sterke internationale gemeenschap. Naar schatting zijn 12% van de inwoners expats en is 47% een eenpersoonshuishouden. Aangezien er voor deze groepen minder economische waarde zit in autobezit, maken zij eerder gebruik van alternatieve vervoerswijzen.

Naarmate er de komende maanden meer mogelijk zal worden, verwacht Bolt dat de vraag naar (deel-)mobiliteit alleen maar zal stijgen. Bolt start daarom in Den Haag met een paar honderd chauffeurs. Speekenbrink: “Door nu te lanceren kunnen we de chauffeurs al een extra inkomstenstroom geven in deze moeilijke tijd en werken we samen aan de groei van alternatieve vervoersopties in de stad.”

Betere deal

Doordat Bolt efficiënt opereert en zijn chauffeurs tot 50 procent minder commissie aanrekent ten opzichte van de concurrentie, krijgen zowel chauffeurs als passagiers een betere deal, claimt de woordvoerder van Bolt. Daarnaast biedt Bolt via de Economy categorie ritten aan met 10% lagere prijzen voor dezelfde voertuigen, wat het de meest betaalbare taxidienst op de markt maakt. In Den Haag start Bolt ook direct met de Protect categorie, die erop gericht is de mogelijkheid tot verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Lees ook: Uber-concurrent Bolt lanceert contactloos betalen

Bolt Den Haag
Print Friendly, PDF & Email