Print Friendly, PDF & Email

Lucid Motors geeft middels een exclusieve video een allereerste blik achter de schermen van de AMP-1 fabriek in Casa Grande te Arizona en het productieproces van de volledig elektrische luxe Lucid Air sedan. Met unieke beelden geeft Lucid Motors inzage in de werkwijze van het getalenteerde General Assembly-team van de Lucid Air. Zij brengen de carrosserie, de aandrijflijn en het vakkundig vervaardigde interieur van de EV samen tot één geheel. Na afronding van de productie van een Lucid Air volgt een nauwgezette kwaliteitscontrole, voordat deze is goedgekeurd. 

“We hebben wel een aantal robots en we hebben automatisering, maar dit voertuig wordt door mensen in elkaar gezet. Er is echt vakmanschap voor nodig”

 De volledige video kan hier worden bekeken, evenals eerdere video’s over onder andere de ‘paint shop’ en het designteam van Lucid Motors. Tevens is afgelopen week een video gelanceerd waarin Lucid Motors CEO Peter Rawlinson een van de ‘release candidate’-Lucid Air EV’s meeneemt voor een rit door de straten van New York City. Deze video kan hier worden bekeken. 

Beschikbaarheid

Lucid Motors zal in de tweede helft van 2021 de eerste Lucid Air EV’s op de Amerikaanse markt afleveren. De bestellingen uit Europa volgen in het eerste halfjaar van 2022. De Lucid Air is beschikbaar in vier modellen: de Lucid Air, Lucid Air Touring, Lucid Air Grand Touring en Lucid Air Dream Edition. Lucid Motors heeft onlangs aangekondigd dat de Dream Edition van de Lucid Air al volledig gereserveerd is, wat betekent dat alle toekomstige reserveringen voor dit modeltype op een wachtlijst komen te staan. De overige modellen blijven wel open voor reserveringen. 

Lucid AMP-1

Over Lucid Motors

Het is Lucid’s missie om mensen te inspireren om duurzaam transport te adopteren. Dit doen ze door nieuwe elektrische voertuigen te ontwikkelen waarbij de menselijke ervaring centraal staat. De eerste auto die het bedrijf op de markt brengt is de Lucid Air, een state-of-the-art luxe sedan met een door California geïnspireerd design, en een bewezen race-technologie. De auto heeft een gemiddelde grootte, doch een luxe en ruim interieur, en behaalt een snelheid van meer dan 95 kilometer per uur binnen 2,5 seconden. De eerste auto’s, die worden geproduceerd in Lucid’s nieuwe fabriek in Casa Grande, Arizona, zijn beschikbaar vanaf het tweede halfjaar van 2021.

Lees ook: SAIC kan een uitkomst worden voor VDL in Born

testrit Lucid Air AMP-1