Eenvoudiger, efficiënter en toegankelijker: de nieuwe versie van De Lijn-app ziet er helemaal anders uit. Een nieuw design, realtime vertrek- en aankomsttijden, een druktebarometer, een geoptimaliseerde routeplanner: de nieuwigheden van deze versie maken de app nog gebruiksvriendelijker. Bovendien is de app toegankelijk voor blinden en slechtzienden. Dankzij de realtime-info in de vernieuwde app weten de reizigers wanneer hun bus of tram eraan komt. Ze kunnen nog gerust even hun ding doen voor ze naar de halte gaan. De reisinformatie onderweg is beschikbaar, betrouwbaar en vooral steeds nauwkeuriger. De reizigers kunnen dus met een gerust hart vertrekken. 

Realtime-info staat op scherp

In 97 % van de gevallen kan de reiziger via de app te weten komen wanneer een bus of tram aan een halte zal zijn, een aanzienlijke stijging ten opzichte van vorig jaar. Van de getoonde info komt meer dan 92 % binnen de minuut overeen met de werkelijkheid. Ook optimaliseert De Lijn voortdurend de manier waarop dit alles getoond wordt op de website en halteborden, in de app en de routeplanner. Zo wordt het heel overzichtelijk voor iedereen. 

Maar er is meer: de app komt nog voor tal van zaken van pas. Zo kopen de reizigers er bijvoorbeeld een vervoerbewijs mee of stippelen ze er de meest interessante routes met trein, tram, (pre)metro of bus mee uit. Routes kunnen als favorieten worden opgeslagen en maken zo toekomstige reizen gemakkelijker. De reizigers kunnen natuurlijk ook gericht zoeken op een halte of een belangrijke bestemming en het gewenste tijdstip. Dankzij de druktebarometer kunnen de reizigers zien hoe druk het is op de bus of de tram die zij willen nemen. Het startscherm toont de favoriete haltes om de realtime-info in een oogwenk te kunnen checken. De navigatiebalk onderaan het scherm geeft vlot toegang tot de verschillende functies van de app.

Toegankelijker dan ooit 

De vernieuwde app is toegankelijk voor blinden en slechtzienden. Zij kunnen een route plannen, de dienstregeling raadplegen of tickets kopen, allemaal dankzij voice-overtechnologie. Daarnaast kunnen slechtzienden makkelijk de lettergrootte aanpassen in de instellingen van hun smartphone. Zo wordt de inhoud getoond op een grootte die ze zelf kiezen, aldus De Lijn.

Lees ook: Deens autodeelbedrijf komt een stap dichter bij het doel

Print Friendly, PDF & Email