Print Friendly, PDF & Email

Vanaf 26 juni is het zover en versoepelen de geldende richtlijnen in het primair onderwijs. Een belangrijk onderdeel van de versoepeling is dat groepen weer gemengd worden. Hierdoor kunnen scholen makkelijker weer op schoolreisje. Dat is goed nieuws voor touringcarondernemers die hard getroffen zijn door de coronapandemie. KNV-directeur Carlo Cahn is blij met de versoepelingen.

“Dit is heel mooi nieuws voor de touringcarondernemers. Juni is traditioneel de maand dat scholen op schoolreis gaan. Hoewel de versoepelingen pas later deze maand in gaan, zullen er toch nog wel wat ondernemers profiteren. Deze ontwikkeling is goed voor vertrouwen in de toekomst.”

Touringcarrichtlijn onveranderd

De coronarichtlijn voor het touringcarvervoer hoeft niet aangepast te worden. Samen met vakbonden FNV en CNV heeft Busvervoer Nederland een COVID19-richtlijn opgesteld. Deze richtlijn geldt voor de inzet van touringcars tijdens de coronacrisis. In de bus konden klassen al gemengd worden. Ook gold er al die tijd al geen mondkapjesplicht in de bus (voor leerlingen tot 12 jaar). Volgens Cahn is het goed dat de richtlijn voor het onderwijs en de richtlijn voor in het vervoer weer op elkaar aansluiten. Ondernemers kregen hier veel vragen over te verwerken. Aan deze onduidelijkheid is een einde gekomen.

Lees ook: Maximaal €5000,- subsidie elektrische bestelbusjes

Jan de Wit
Lees ook  KNV: VVD-coryfee Fred Teeven voorgedragen als nieuwe voorzitter