Print Friendly, PDF & Email
Pitane Image

Luchtvaartmaatschappij TUI fly biedt vluchten aan naar 22 bestemmingen.

De luchthavenontwikkelingsmaatschappijen (LOM) Antwerpen en Oostende-Brugge fusioneren. Dat keurde de Vlaamse regering vandaag op initiatief van Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters goed. Beide luchthavenontwikkelingsmaatschappijen startten hun activiteiten op 27 oktober 2014 en werken al geruime tijd nauw samen. Zo worden de uitvoerende functies – gedelegeerd bestuurder en secretaris – bekleed door dezelfde mensen van het departement Mobiliteit en Openbare Werken en wordt de werking van beide LOM’s ondersteund door de afdeling Maritieme Toegang van het departement. Op 1 september 2021 zullen beide LOM’s dan ook fusioneren tot één LOM Vlaanderen, die dan belast wordt met de opvolging van alle infrastructuurwerken op beide luchthavens.

“Hiermee geven we uitvoering aan het regeerakkoord. De LOM Antwerpen wordt omgevormd tot LOM Vlaanderen en zal de LOM Oostende-Brugge in algemeenheid overnemen”

Hiermee geeft men uitvoering aan het regeerakkoord. De LOM Antwerpen wordt omgevormd tot LOM Vlaanderen en zal de LOM Oostende-Brugge in algemeenheid overnemen. De fusie zal er volgens Peeters niet enkel voor zorgen dat de LOM’s een grotere impact hebben maar een vergroting van de schaal zal er ook voor zorgen dat er beter kan omgegaan worden met de complexiteit en competitiviteit binnen de luchthaven- en luchtvaartsector.

luchthaven Oostende

De Internationale luchthavens Antwerpen en Oostende-Brugge zijn eigendom van de Franse groep Egis en bestaat uit een LOM-LEM management structuur. Hierbij staat Egis in voor de commerciële uitbating van de luchthaven (LEM), de overheid (LOM) is verantwoordelijk voor de basisinfrastructuur. Een belangrijk deel van de activiteiten van de luchthaven is gericht op vrachtvervoer. Naast cargovluchten zijn er ook lijnvluchten. Luchtvaartmaatschappij TUI fly biedt vluchten aan naar 22 bestemmingen. De luchthaven staat eveneens ter beschikking voor privétoestellen, zakenreizen en ad hoc vluchten.

Lees ook  Ontevredenheid: taxistaking legt Oostende lam tijdens drukste weekend van het jaar
Gerelateerde artikelen:
Chiron