Print Friendly, PDF & Email

Lightyear, de pionier op het gebied van elektrische zonne-energievoertuigen, heeft een belangrijke mijlpaal op het gebied van technologische prestaties bereikt door een actieradius van 710 km af te leggen met zijn Lightyear One prototype-auto. Nooit eerder reed een elektrisch voertuig zo’n groot bereik op een relatief kleine batterij. 

“Na vier jaar hard werken en interne ontwikkeling is dit een zeer belangrijke technische en technologische mijlpaal. Het bevestigt de prestaties van onze gepatenteerde technologie en laat echt zien dat we in staat zijn onze belofte waar te maken om het meest efficiënte elektrische voertuig te introduceren. Dit prototype heeft een actieradius van meer dan 440 mijl met een energieverbruik van slechts 137 Wh/Mile bij 53 mijl per uur. Zelfs de meest zuinige elektrische auto's op de markt verbruiken tegenwoordig zo'n 50% meer energie bij deze relatief lage snelheid. Deze mijlpaal is een mooie bevestiging van de schaalbaarheid van ons bedrijfsmodel. We hebben er alle vertrouwen in dat we de komende maanden een vergelijkbaar niveau van energieverbruik kunnen bereiken op snelwegsnelheid. Door het energieverbruik per kilometer van een EV te verlagen, kun je met een kleine accu veel rijbereik leveren. Omdat accu's het duurste onderdeel van een EV zijn, kun je de aanschafprijs van de auto verlagen en kom je tot betaalbare elektrische auto's met veel actieradius die niet veel hoeven te worden opgeladen. Auto's die weinig energie verbruiken, kunnen ook veel meer baat hebben bij het toevoegen van zonnecellen aan de auto en op een zonnige dag zo'n 75 mijl opladen.”

De prototype-auto werd getest in het Aldenhoven Testing Center in Duitsland, om een ​​rijcyclus te voltooien met een snelheid van 53 mijl per uur op een enkele batterijlading van 60 kWh. De integrale test varieerde van het valideren van de opbrengst van de zonnepanelen, de accuprestaties, het energieverbruik van het koelsysteem tot het functioneren van de in-wheel motoren en de software die de zonneauto bestuurt. 

De uitgevoerde volledige rijcyclustest is een cruciale stap om alle aannames van de prestaties van het voertuig te verifiëren en te valideren. Naast de validatie van de technische prestaties van de auto, hebben andere aankomende tests betrekking op het homologatieproces, zoals de crashtests en een officiële WLTP-rijcyclustest. 

Lightyear heeft als missie om schone mobiliteit voor iedereen en overal beschikbaar te maken en maakt zich op voor de industrialisatie en productie van Lightyear One. Het concept van een langeafstandszonnewagen biedt een enorme kans om de mobiliteit te veranderen, zodat u maandenlang kunt rijden zonder opladen. Een exclusieve serie van 946 Lightyear One’s gaat in de eerste helft van 2022 in productie. Lightyear wil vanaf 2024 de massamarkt aanspreken, aldus Lightyear op hun website.

Foto boven: Beeldbank Lightyear.

Lees ook: Evenementenvergunning verleend aan Dutch Grand Prix