Wie wil reizen met de TGV of Flixbus is vanaf 9 augustus gebonden aan strenge regels. Terwijl in Frankrijk het verzet tegen het bewijs van inenting aanhoudt scherpt het land maandag een aantal coronamaatregelen flink aan. Vanaf 9 augustus kan je geen restaurant of terrasje meer doen zonder  te bewijzen dat je bent ingeënt of niet besmet bent met Covid-19. Fransen trekken uit protest door de straten van zo’n 150 steden uit protest maar president Macron wil de opflakkerende coronacrisis indijken. Niet enkel voor de Fransen, ook voor de toeristen die naar of door Frankrijk reizen zijn de maatregelen van kracht.

pass sanitaire

Wie in Frankrijk zijn Pastis op een terrasje wil drinken moet vanaf maandag 9 augustus 2021 een vaccinatiebewijs of een negatieve test voorleggen.  Zonder pas kom je er in principe niet in. Uitbaters riskeren ze een tijdelijke sluiting en na drie waarschuwingen zelfs een gevangenisstraf en 9.000 euro boete. Zelf riskeer je ook een boete van 135 euro als de politie je betrapt zonder vaccinatiebewijs of negatieve test.

Niet alleen de horeca wordt strenger om te bezoeken. Ook een museum, bioskoop en dagje attractiepark is niet meer mogelijk zonder gezondheidspas. Geen festival meer of toegang tot locaties waar meer dan 50 mensen samenkomen. Het initiële plan om de gezondheidspas ook bij de ingang van winkelcentra te laten controleren, heeft het niet gehaald en buurtwinkels blijven buiten schot.

TGV

De gezondheidspas is vanaf 9 augustus ook vereist voor wie met de trein door Frankrijk reist. Wie de pas niet kan tonen mag niet op de trein en wie onderweg betrapt wordt zonder, riskeert 135 euro boete. Ook op langeafstandsbussen zoals Flixbus en binnenlandse vluchten is de pas vereist. Maar niet getreurd want  de QR-code van het Europees digitaal covidcertificaat volstaat om alle deuren te openen.

Lees ook: Duitsland ziet Nederland niet meer als hoogrisicogebied

De gezondheidspas is vanaf 9 augustus ook vereist voor wie met de trein door Frankrijk reist
Print Friendly, PDF & Email