Print Friendly, PDF & Email

De eigenaren van het bedrijf achter Car Driver Deals zijn persoonlijk failliet verklaard. De rechtbank van Limburg heeft de broers Geert en Jan Golsteijn uit Maria Hoop en Stevensweert ook persoonlijk failliet verklaard. Dat betekent dat ze zelf niet meer kunnen beschikken over hun bezittingen en geld. Ook werd het faillissement uitgesproken van GnP Maasdal Concepts BV in Maasbracht. Eerder op 15 juli 2021 werd Atvangarde B.V. failliet verklaard na faillissementsaanvraag door Huiskes Kokkeler Autolease B.V. Curator Peter Broekmans, die nu verwacht dat alle kaarten op tafel komen, laat weten wellicht anderhalf jaar nodig te hebben voor de verdere afwikkeling van het dossier.

Car Driver Deals bevond zich al sinds begin juni in zwaar weer nadat bij ongeveer drieduizend klanten de leaseauto’s werden ingevorderd. De betalingsachterstanden ontstonden reeds vorig jaar waardoor het bedrijf een openstaande betalingen heeft bij vermoedelijk vijftig verhuurbedrijven. Via een van de voormalige personeelsleden, op bezoek bij onze Pitane Blue redactie, wisten wij meer informatie in te winnen over de praktijken. 

piramidespel

Het systeem heeft alle schijn van een piramidespel. Een piramidespel is een systeem waarbij deelnemers een inleg doen en tevens proberen anderen over te halen om mee te doen, waarna de inleg van de nieuwkomers gebruikt wordt om bij bestaande klanten aan de verplichtingen te voldoen wagens te leasen en door te schuiven. De inleg varieert veelal van enkele duizenden tot tienduizenden euro’s. De inleg van degenen die worden geworven, komt toe aan degenen die boven hen in de piramide staan. Een van de voormalige eigenaren van Car Driver Deals wilde niets weten van uitspraken over oplichting.

Lees ook  Terugblik: Lydia Peeters haalt 2,2 miljard euro investeringen naar Limburg

Lees ook:  Vijfhonderd gedupeerden melden zich bij advocaat

auto's worden massaal ingevorderd