Vorige week werden ook voor het zorgvervoer versoepelingen aangekondigd. Vanaf 25 september 2021 mag de capaciteit van een zorgvervoervoertuig weer volledig benut worden. Door KNV Zorgvervoer en Taxi werd hierop aangedrongen, omdat de maximering van de capaciteit in combinatie met een chauffeurstekort, ervoor zorgde dat de toegankelijkheid van het zorgvervoer onder druk kwamHet is wel nog steeds verplicht – uitzonderingen daargelaten – om mondkapjes te dragen in het zorgvervoer. KNV Zorgvervoer en Taxi heeft de protocollen op basis van de versoepelde richtlijnen aangepast.

De sectorprotocollen gaan zaterdag 25 september in en zijn hier te vinden. Een van de belangrijkste uitgangspunten in het zorgvervoer van personen van 18 jaar en ouder verandert niet: chauffeur en de reizigers moeten nog steeds een medisch mondneusmasker dragen. Ook in het leerlingenvervoer blijven de regels omtrent het dragen van een mondkapje in stand.

KNV Zorgvervoer en Taxi is blij met de verdere versoepelingen. Doordat de maatschappij zich steeds verder opende, steeg ook de vraag naar zorgvervoer weer. Door de capaciteitsbeperkingen in het protocol kon er soms niet meer aan de vraag voldaan worden (zie ook hier). Dat was een onwenselijke situatie vanwege het maatschappelijk belang van het zorgvervoer. Het zorgvervoer is immers een belangrijke schakel in de zorgketen, bijvoorbeeld voor vervoer naar behandelingen in het ziekenhuis. Met de versoepelingen per 25 september krijgt de sector iets meer armslag.

Lees ook: FNV, CNV en KNV vragen OMT versoepeling zorgvervoer

zorgvervoer protocollen aangepast
Print Friendly, PDF & Email
Lees ook  Staking na verlopen ultimatum Zorgvervoer en Taxi